Philips wil gratis honing voor stadsbewoners

Stadsimkers zijn in opkomst. Ze hebben alleen wel een belangrijk nadeel ten opzichte van hun collega’s op het platteland. Waar laat je bijenkorven op het balkon van een appartement?

Maar in Eindhoven ging ineens een lichtje branden. Ontwerpers van Philips, jawel de jongens van de gloeilamp en de breedbeeld TV, bedachten de urban beehive. Dit concept is bedoeld om bijen echt in huis te brengen, dus zelfs zonder tuin, kunnen stedelingen hun droom om imker te worden najagen. Maar hoe komen de bijen dan in en en uit de korf?
Het ontwerp bestaat daarvoor uit twee delen: een voor binnen, een voor buiten. De buitenkant heeft naast een bloempot om de bijen te voeden ook een opening die als toegangstunnel dient tot de korf.  Het oranje getinte glas van de binnenkant geeft bijen een goed leefklimaat.

Nu bijenkolonies wereldwijd massaal sterven, kan een legioen stadsimkers helpen om de bijenpopulatie tenminste nog enigszins in stand te houden. Plus: het zorgt voor gratis honing, ook bekend op hetkanWel als een nieuw wondermiddel tegen superbacteriën.

Bron: Tuinenbalkon.nl

Lees ook:

Stadse bijen snacken graag

Kamer zet 25% van ons eten op het spel

Honing: een nieuw wondermiddel tegen superbacteriën

Advertisement

One comment

  1. Helaas blijkt uit onafhankelijke wetenschappelijk onderzoeken dat de bijensterfte voor een groot deel veroorzaakt wordt door gepulste elektromagnetische straling van GSM- en UMTS-zendmasten. De gepulste elektromagnetische golven van zendmasten in de omgeving van bijenkorven, verstoren namelijk het navigatiesysteem van de bijen. Waardoor de honingbijen die nectar uit bloemen verzamelen om de bijenkolonie te onderhouden, niet meer terug kunnen keren naar hun bijenkorf en de koningin vervolgens alleen achterblijft met de eitjes.
    Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek door de Zwitserse Bioloog Dr. Daniel Favre heeft aangetoond dat bijen wegvluchten, gedesoriënteerd raken en verdwalen door het signaal van mobiele telefoons. Volgens Dr. Pattazhy kan de bijenpopulatie binnen tien jaar verdwenen zijn als er nog meer zendmasten bijkomen…
    In Nederland vindt momenteel de grootste bijensterfte plaats van heel Europa.
    Bijen zijn essentieel voor de bestuiving van minstens 80 procent van de gewassen, waaronder minstens 90 fruitsoorten en groenten. Uit onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat de gewassen zelf ook afsterven door gepulste straling van (zendinstallaties voor) draadloos internet en mobiele telefonie.
    http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *