Studenten tegen jongeren in Malawi: “Krijg de kleren”

Kleding die niet meer wordt gedragen door studenten kan eenvoudig een tweede leven krijgen bij iemand anders. Humana en We Love Students organiseren daarom een kledingactie in maar liefst 11 steden. Met de campagne ‘Help ons hen helpen’ willen de organisatoren zowel kleding inzamelen voor jongeren op een vakschool in Malawi, als medestudenten aansporen om verantwoordelijkheid te nemen voor een schonere en eerlijkere wereld.

Van Amsterdam tot Zwolle gaan studenten van 21 tot en met 27 november uit de kleren voor Humana. Joseandro Chiquito, oprichter van We Love Students, denkt heel veel gebruikte kleding en schoenen binnen te halen vanwege de wisselende seizoenen en het koopgedrag van studenten. Hoe modegevoeliger de student, hoe meer kleding voor Malawi.

Aandacht voor hergebruik

De kledingactie is onderdeel van de Europese Week van de Afvalvermindering, een initiatief van het Life+ programma van de Europese Commissie. In 20 verschillende Europese landen vindt de week plaats en Nederland doet dit jaar voor het eerst mee. In deze week wordt via verschillende activiteiten en acties door het hele land aandacht gevraagd voor afvalvermindering.

Jij kan het ook: Duurzaam winkelen

Lees ook:

Hergebruikte haute-couture wordt nieuwe mode

De 9 beste eco-spijkerbroekmerken

Advertisement

One comment

  1. Moncler Jassen is de nieuwste populaire stijlvolle, uitstekende afwerking en stoffen, unieke stijl en erg warmer. <a title="moncler jassen" href="http://moncler-jassenwinkel.com/&quot; >Moncler jassen in ultra-dunne buitenste laag van stof met een zachte delicate lichtgevoelige ultra-dunne stoffen, licht en gemakkelijk op te vouwen, de uitlijning van gewatteerde donsjack is meer dicht dan normaal, net als in staat om de meer lichtgewicht kleding veiliger naar beneden . onze unieke ontwerp is om onze tot meer handige en warmer uit te oefenen in de koude winter. Comfortabel en licht. Het allerbelangrijkste is dat het warmer gevoel geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *