Kernafval in je tuin: nee, liever niet

Foto: Greenpeace
“Ligt er nog een septic tank in de tuin?”. “Nee, maar mogelijk wel een megaton kernafval”. Misschien wordt dit binnenkort een standaardgesprek bij de verkoop van een huis in Midden of Zuid Nederland. Want minister Verhagen wil een tweede kerncentrale, maar wil niet zeggen waar het kernafval opgeslagen gaat worden.

Greenpeace wil mensen bewust maken dat een nieuwe kerncentrale ook meer kernafval betekent, en hing vannacht borden op in verschillende gemeentes door het land. De borden verwijzen naar de actie “Win een megaton”.  Bewoners kunnen op een website, www.wineenmegaton.nl checken of hun gemeente ook in aanmerking komt voor opslag van kernafval. Alleen gebieden met diepe zout- en kleilagen komen in aanmerking voor de opslag. “Niemand zit te wachten op kernafval in zijn achtertuin,” aldus Ike Teuling, campagneleider kernenergie van Greenpeace. “Het wordt tijd dat Verhagen inziet dat hij nergens heen kan met zijn kernafval.”

Bron: Greenpeace

Advertisement

One comment

  1. Het is belachelijk hoe we al energie over hebben(dus die kerncentrale effectief is voor 'export energie'), en dit kabinet inderdaad probeert te doen of kernenergie, schoon, en makkelijk is, terwijl kern afval toch echt super-vervuilend is, en ondanks alle 'scenario's' Fukushima liet zien, hoe niks van die scenario's heel blijft in de realiteit(we hebben allemaal gehoord, hoe het nooit to meltdown kon komen, hoe de centrale spontaan zou afkoelen, hoe er geen gevaar was, enzovoort, en iedere dag ging het 'scenario' het raam uit, voor een nieuwe realiteit), het is een schande.

    Het hele jaren 50 denken van dit kabinet is schadelijk trouwens, voor het millieu, maar ook de economie, en samenleving, word een drama, als 'de plannen' uitgevoerd gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *