17-jarige wint met nanokuur tegen kanker

Foto: Siemens
De Amerikaanse middelbare scholier Angela Zhang slaagde er in om een nieuwe kuur te ontwikkelen die tumoren effectief kan bestrijden. Zij kreeg hiervoor een prestigieuze wetenschapsprijs van Siemens .
Zhang besteedde vanaf haar 15e meer dan 1000 uur in een laboratorium om een nanodeeltje te ontwikkelen dat het medicijn salinomycin bij een kwaadaardige tumor kan afleveren. Deze nanokuur zorgt ervoor dat gezonde cellen gespaard worden, terwijl de kankercellen wel hard aangepakt worden. Ook ontwikkelde zij een manier om het nanodeeltje nauwkeurig te volgen door ijzer en goudoxide aan het nanodeeltje toe te voegen. Een behandeling kan zo veel nauwgezetter gevolgd worden met MRI scans.

Haar onderzoek is nog niet op grote schaal getest, maar is wel veelbelovend. Volgens Siemens kan haar onderzoek helpen “om weerstand van kankercellen [tegen behandeling] te overwinnen en ongewenste bijeffecten te minimaliseren.” Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de effectiviteit van behandeling “real-time” in de gaten te houden.
Zhang gaat naar huis met 100.000 dollar. Zij wil graag verder met een carrière in de wetenschap. Met deze prijs heeft ze in ieder geval een vliegende start.

Lees ook:

13-jarige verrast met doorbraak in zonne-energie

Bloemetje hongert tumoren dood

99-jarige studeert af aan universiteit

Advertisement

3 comments

 1. Kanker kan veroorzaakt worden door een schimmel- of virus-infectie en door ioniserende en gepulste elektromagnetische straling…

  Door een schimmel- of virus-infectie treedt een foutieve versnelde celdeling op: de tumor…
  Net zoals paddestoelen zich vormen door een schimmel en wratten door een virus-infectie en bijvoorbeeld baarmoederhalskanker door een virus-infectie zou worden veroorzaakt!
  Zie bijvoorbeeld de info van Dr Simoncini, oncoloog: http://www.kankeriseenschimmel.nl/

  Ook gepulste elektromagnetische straling kan kanker veroorzaken, doordat het DNA kapot maakt!
  BSc PhD. Andrew Goldsworthy, ere-docent Biologie aan het Imperial College in London, onderzoekt al meer dan 30 jaar de biologische effecten van elektromagnetische velden. (Hij was een van de sprekers op het eerste symposium over 'Het effect van elektromagnetische straling op bomen'), en zegt hierover het volgende: "Het is al aangetoond dan DNA van dierlijk weefsel na een paar uur blootstelling aan straling van mobiele telefonie, in stukjes uiteenvalt. Dit leidt tot mutaties, verlies van celfuncties en mogelijk celdood." Deze schade aan het DNA kan ook de versnelde/ foutieve celdeling veroorzaken die tumoren vormen bij mens en dier en bastknobbels bij bomen… http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *