Fisker Karma gooit hoge ogen op CES 2012

De Karma op de Plug 'n Party van New Motion, hetkanWel en anderen. Foto: Eric van Doorn
De hybride elektrische auto Fisker Karma kon rekenen op de nodige aandacht op de CES technologieshow in Las Vegas. De Fisker Karma, die eerder al gespot was op een hetkanWel-feestje, is bedoeld voor mensen met veel geld die luxe met een groene levensstijl willen combineren. Of, in de woorden van een vertegenwoordiger: “We geven mensen in het hogere marktsegment de kans om een milieuvriendelijke auto te rijden, zonder afbreuk te doen aan hun levensstijl.”

Het Franse persbureau AFP beschrijft de Karma in lovende woorden als “’s werelds eerste high performance hybride luxe-sedan” waar de “topklasse stijl van afdruipt”. De Karma rijdt op een elektrische motor, die via het stopcontact opgeladen kan worden, maar heeft daarnaast ook een “range extender”: een benzinemotor die het bereik van de auto flink vergroot.

Bron: AFP

Lees ook

Autobezit zal halveren in Nederland

Afscheidsfeestje voor de geitenwollen sok

Dossier elektrisch rijden

Advertisement

One comment

  1. Deze potserige auto – waar deze site niet genoeg van kan krijgen – is vrijgesteld van BPM en wegenbelasting.
    Maar helaas de elektrische/hybride Fisker Karma bleek niet schoon genoeg en kon eerst niet uitgeleverd worden aan klanten. Mooi voorbeeld van de schijn duurzame wereld. Vele gemeenten subsidieren voor deze prijzige voertuigen de laadpalen en leveren gratis stroom, mede betaald door autoloze burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *