Keizer Kanker verliest terrein

Foto: poptech, Flickr
“Er komen in de komende jaren vele nieuwe geneesmiddelen op de markt om kanker terug te dringen, ook indien er reeds uitzaaingen zijn. Deze middelen zijn gebaseerd op gentechnology en grijpen in op de signalen die genen via signaalpaden doorgeven aan kankercellen om zich te vermeerderen. Deze middelen heten biologicals, een woordspeling op pharmaceuticals.” Dit bericht de website Medical Facts, op basis van een boekbespreking van “De keizer aller ziektes. Een biografie van kanker” van Siddhartha Mukherjee. Deze biologicals zijn slechts één van de drie manieren waarop in de toekomst deze vreselijke ziekte terug gedrongen, aldus Mukherjee.

Volgens Mukherjee zal kanker ook verder teruggedrongen worden door preventie. In landen als China en Rusland, waar nog veel gerookt wordt, valt nog veel te winnen. Ook zijn er andere kankerverwekkers, zoals virussen, bacterieën en pesticides waar we ons beter tegen kunnen beschermen.

Een derde methode wordt in de toekomst waarschijnlijk belangrijk: stamcelonderzoek. Hierbij wordt in een vroeg stadium kankerstamcellen vervangen door gezonde stamcellen, nog voordat de ziekte heeft kunnen groeien.

Volgens de boekbespreker, hoogleraar Public Health Guus Schrijver, is Keizer Kanker een pageturner. Het boek won in 2011 de Pulitzer Prijs, een prestigieuze Amerikaanse prijs voor journalistiek, literatuur en muzikale compositie.

Bron: Medicalfacts, wikipedia

Lees ook

17-jarige wint met nanokuur tegen kanker

5 natuurlijke middelen tegen verkoudheid

10 makkelijke en duurzame besparingen

Advertisement

2 comments

 1. Kanker kan veroorzaakt worden door een schimmel- of virus-infectie en door ioniserende en gepulste elektromagnetische straling…

  Door een schimmel- of virus-infectie treedt een foutieve versnelde celdeling op: de tumor…
  Net zoals paddestoelen zich vormen door een schimmel en wratten door een virus-infectie en bijvoorbeeld baarmoederhalskanker door een virus-infectie zou worden veroorzaakt!
  Zie bijvoorbeeld de info van Dr Simoncini, oncoloog: http://www.kankeriseenschimmel.nl/

  Ook gepulste elektromagnetische straling kan kanker veroorzaken, doordat het DNA kapot maakt!
  BSc PhD. Andrew Goldsworthy, ere-docent Biologie aan het Imperial College in London, onderzoekt al meer dan 30 jaar de biologische effecten van elektromagnetische velden. (Hij was een van de sprekers op het eerste symposium over 'Het effect van elektromagnetische straling op bomen'), en zegt hierover het volgende: "Het is al aangetoond dan DNA van dierlijk weefsel na een paar uur blootstelling aan straling van mobiele telefonie, in stukjes uiteenvalt. Dit leidt tot mutaties, verlies van celfuncties en mogelijk celdood." Deze schade aan het DNA kan ook de versnelde/ foutieve celdeling veroorzaken die tumoren vormen bij mens en dier en bastknobbels bij bomen… http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *