citroensap

11 opmerkelijke toepassingen van citroensap

Iedereen weet dat je van citroensap heerlijke smoothies en thee kunt maken, maar er zijn nog veel meer manieren waarop je het sap kunt gebruiken. Zo helpt citroensap jouw vingernagels weer licht te maken wanneer ze dof en geel zijn geworden. We noemen elf andere toepassingen van citroensap.

Deodorant

Ruik je niet zo fris, maar is er geen deo in de buurt? Snijd een citroen door de helft en wrijf dit onder je armen. Het citroenzuur in het sap zal de geur-veroorzakende bacteriƫn doden. Zo kom je letterlijk fris en fruitig voor de dag.

Luchtverfrisser

Maar citroensap bestrijdt niet alleen zweetlucht. Ook andere vieze luchtjes kunnen niet op tegen de natuurlijke kracht van citroensap. Gebruik een halve citroen of vers geperst citroensap om vieze geurtjes te verwijderen uit de koelkast, magnetron of van de snijplank.

Insectenspray

Veel insecten, zoals spinnen, mieren en vlooien, zijn gevoelig voor geur. Wanneer je citroensap in de vensterbank, op drempels van deuren en langs plinten spuit, worden insecten afgestoten. Voeg citroensap toe aan de vloerreiniger voor een nog betere werking.

Vlekkenverwijderaar

Zweet, bessen, wijn en olie kunnen voor hardnekkige vlekken zorgen. Maar met een pasta van citroensap en zout verdwijnen de vlekken als sneeuw voor de zon. Bij delicate stoffen kies je voor alleen citroensap. Smeer de vlek in en was het daarna uit.

Natuurlijk bleekmiddel

Naast vlekken verwijderen, fungeert citroensap ook als niet-giftig alternatief voor bleekwater. Voeg een kwart kopje sap toe aan het wasmiddel, om jouw witte was lichter te maken. Wanneer de was vervolgens laat opdrogen in de zon, wordt het verlichtende effect versterkt.

Toiletreiniger

Als je citroensap toevoegt aan borax, helpt het om die hardnekkige roestvlekken uit de pot krijgen. Maak een papje van borax en citroensap en breng dit aan met een borstel of spons. Laat het twee uur zitten en schrob het dan weg. Borax is gewoon verkrijgbaar bij de drogist.

Booster voor de stofwisseling

Er is nog geen officieel wetenschappelijk bewijs dat citroensap de stofwisseling stimuleert, maar er zijn wel sterke aanwijzingen voor. En meer water drinken helpt in elk geval om gewicht te verliezen. Voeg dus een beetje citroensap toe aan jouw water en drink!

Goedkope highlights

Wil je op goedkope wijze highlights in jouw haar? Spray dan een verdund mengsel van een half kopje citroensap met een half kopje water op de strengen die jij licht wilt hebben. Laat dit een uur of twee inwerken en was het uit. De intensiteit van de verlichting is afhankelijk van het haartype en textuur.

Hulp bij een kater

Heb je iets teveel alcohol gedronken en heb je daardoor last van een kater? Voeg dan citroensap toe aan een kopje thee of warm water. Het helpt je om jouw vochtpeil weer omhoog te brengen. Daarnaast helpt het citroensap de PH-waarde van het lichaam weer in balans te brengen en wordt het vitamine C-tekort weer aangevuld.

Anti-roos

Heb jij last van die ontsierende witte schilfertjes op jouw schouders? Citroensap zal roos niet genezen of voorkomen, maar het helpt wel dat het niet op de kleding verschijnt. Masseer jouw hoofdhuid met citroensap, laat het tien minuten intrekken en was het daarna met shampoo.

Metaalpolijster

Snij een citroen doormidden, doop het in zout en wrijf het op metalen oppervlakken, zoals roestvrij staal en koperen potten. Het haalt het vuil er af en zorgt voor een mooie glans.

Bron: ecosalon.com

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *