Shell zegt nee tegen windenergie van Noordzee

Het Prinses Amalia Windpark. Foto: Enecomedia
De Britse premier Cameron riep gisteren het bedrijfsleven op om mee te werken aan de ontwikkeling van windparken op de Noordzee. Volgens de premier is de hernieuwbare energiesector rap aan het groeien. Shell ziet echter weinig in de plannen: “het sommetje klopt niet”, aldus een woordvoerder van de oliegigant.

De beweringen van Shell staan volgens de Britse krant The Guardian in contrast met de investeringen die Shell wel doet in windenergie in de Verenigde Staten. Daar controleert het bedrijf ongeveer 1 GigaWatt aan windenergie. Mogelijk dat de zuinige toon heeft te maken met de nieuwe gas voorraden die recent in de Noordzee ontdekt werden. Shell heeft al vaker gezegd dat het liever doet waar het goed in is — olie en gas uit de grond halen — dan nieuwe energievormen te promoten.

Bron: The Guardian

Advertisement

2 comments

 1. Wat doet Shell nog als straks iedereen in een elektrische auto rijdt? Geen auto brandstof omzet meer
  En het huis energie neutraal is verbouwd? Geen aardgas omzet meer.

  Maar Shell heeft hier wel gelijk, windenergie op zee is nog te duur, zonder subsidie, zeker als het door bedrijven en hun aandeelhouders wordt gefinancierd.

  Op het land is het wel rendabel, en zeer voordelig voor investerende burgers.
  Eigenlijk zouden alle burgers hun energie in een cooperatief windpark in de buurt moeten opwekken.
  Dan kost een kWh geen 21 cent meer, maar 2 tot 7 cent, en dat 20 jaar vast.

  Lokale overheden moeten hierbij hun burgers helpen, anders gaan de commerciële cowboys van het wind bedrijfsleven er met die winst vandoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *