Liken op Facebook is ook vrijheid van meningsuiting

Bron: 360mag.nl

De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU vindt dat de like-knop op Facebook (‘vind ik leuk’) grondwettelijke bescherming verdient. Iets liken op de sociale netwerksite valt volgens ACLU onder de vrijheid van meningsuiting.

De kwestie is het onderwerp van een rechtszaak in de Verenigde Staten. Sherrif Daniel Ray Carter werd ontslagen omdat hij de Facebook-pagina van de politieke tegenstander van zijn baas had ‘geliked’. In eerste aanleg gaf de rechter Carters baas gelijk. In de hoger beroep zaak wordt de ontslagen wetsdienaar gesteund door ACLU, een organisatie met een lange traditie van procederen om vrijheidsrechten.


Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Lees ook:

Leven als gesubsidieerde god in Berlijn

Geen geld meer voor oude stenen

Banken in Barcelona bestormd

Advertisement

One comment

  1. Triest ……. 'liken' is in mijn beleving niet altijd dat je iets leuk vind. Heel vaak is het bijvoorbeeld dat je iets ter kennisgeving hebt aangenomen of dat je jezelf verplaatst in de situatie van een ander. Mede daarom vind ik het ook onzin om een 'dislike' button te hebben…… gaat heel FB daar weer over zeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *