6 dingen die jij kunt doen om je energienota laag te houden

Images_of_Money, Flickr.com
Images_of_Money, Flickr.com

Bijna een op de vijf huishoudens maakt zich zorgen over de almaar stijgende energierekening. Ook weten veel mensen niet of ze aan het einde van het jaar geld terug krijgen of bij moeten betalen. Om mensen meer inzicht te geven in hun energieverbruik en ze te helpen met het besparen van energie, organiseert Milieu Centraal deze week de Week van de Energie. Wil je zelf ook flink besparen op je energierekening? Met deze 5 manieren kun je je energierekening laag houden.Isoleer je huis

Isoleer je huis
Afbeelding 1 van 6

Besparen begint bij een goed geïsoleerd huis. Een goed geïsoleerde zolder van een gemiddelde eengezinswoning levert jaarlijks een besparing van €650 op. Met een zonneboiler komt hier nog eens €80 per jaar bij. Een HR-combiketel kan een jaarlijkse besparing van €210 opleveren. Het vervangen van enkel glas door dubbel glas verhoogt het comfortniveau en bespaart jaarlijks €280. Om al deze besparingen te realiseren is een eenmalige investering nodig van ongeveer €10.000. Die verdien je binnen 8,5 jaar terug. Verschillende offertes aanvragen en verlijken kan deze terugverdientijd nog aanzienlijk verkorten.

Advertisement

One comment

  1. Ik mis in dit artikel een belangrijke manier van energie besparen namelijk door gebruik te maken van Led verlichting. ik maak er thuis al gedeeltelijk gebruik van en voor mij werkt het erg goed! ik zie het ook daadwerkelijk terug op mijn energie rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *