Met kweekleer komt je nieuwe jas uit een 3d-printer

Je neemt wat dierlijke cellen waarvan je de genen een beetje aanpast. Die stop je in een bioreactor waarin ze vermenigvuldigen. En na nog een paar bewerkingen heb je materiaal waarmee je in een 3D printer leer kunt maken. Daar komt verder geen dier meer aan te pas.

Dat is wat Modern Meadow, een Amerikaanse start-up in kweekvlees, wil realiseren. “Ik denk dat we tegen het einde van het jaar in staat zijn om een lapje leer van twee bij twee centimeter te produceren, dat is gemaakt zonder dat een dier daarvoor het leven heeft gelaten,” voorspelt Andras Forgacs, de CEO van Modern Meadow.

Lees de rest van dit artikel op Duurzaam Nieuws.

Lees ook:

Chris Anderson: Na de digitale revolutie, nu de dingen-revolutie

Bedrijf print werkende fiets

Geen dak voor zonnepanelen? Bereken je winst met Winddelen

Advertisement

7 comments

  1. 3D printer is one of the major and significant invention to our modern world and nowadays printer world almost dependable to its. It has bring a huge change to our modern world and I hope in near future it will be more cheaper than this time it has. Thanks

  2. Just spot on about 3D printer! In true sense this is the high time to use modern technology and this 3D printer is one of the most prominent innovations of modern technology and now a day’s people are well capable to use this 3D printer and hopefully will increase lot more user in near future as well. Thanks

  3. 3D printer is one of the latest achievement of our modern technology and day by day this tech has been improving and we can now get all kinds of facility from 3D tech. I hope cost of using 3D printer will reduce soon. Thanks

  4. Its a light of hope that we are now getting 3D printing facility at reasonable price. Our tech has been developing very rapidly and hopefully with our tech 3D printing tech has been developing and also giving us so many latest features. So, Thanks for this nice content about tech.

  5. I've recently went for buying a 3D printer and I analyzed that now 3D printers are really very cheap than it had on previous time and I also research that in near future its prices will be more cheaper than previous time it had. Thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *