Flinke groei aantal EKO en fairtrade producten in supermarkten

Foto: Loui Loui, Flickr

Het aantal EKO producten in supermarkten is vergeleken met vorig jaar met 22% gegroeid. Ook het aantal fairtrade producten steeg met 25%. Dit blijkt uit de EKO-tellingen, georganiseerd door Milieudefensie.

De supermarktketen Plus heeft dit jaar de meeste producten met een EKO en of fairtrade keurmerk in de schappen. In een gemiddeld Plus filiaal vind je 356 eko producten en 102 fairtrade producten. Over alle supermarkten gerekend ligt het gemiddelde op 141 EKO en 35 fairtrade producten. Maar er zijn grote verschillen filialen. De beste filialen om verantwoord boodschappen te doen liggen in Groningen: een lokale Jumbo biedt maar liefst 1280 producten met een EKO-keurmerk. Een ander Jumbo filiaal in dezelfde stad heeft het record aantal fairtrade producten: 297.

De gegevens zijn afkomstig van de EKO-tellingen, die door Milieudefensie georganiseerd wordt. In 532 fillialen (13% van het totaal) van 26 verschillende supermarktketens hebben de tellingen plaatsgevonden.

De top 5 bestaat uit:
1. Plus
2. Hoogvliet
3. Jumbo
4. Albert Heijn
5. Supercoop

De slechts scorende supermarkten waren de prijsvechters Aldi, Lidl, en Nettorama met gemiddeld minder dan 10 EKO producten per filiaal.

Zelf de cijfers bekijken? Milieudefensie heeft ze hier gepubliceerd.

Lees ook

Is biologisch eten echt gezonder?

My Little Pony Burger: waardig einde voor paarden?

“Wij willen ons vlees in de ogen kijken”

Advertisement

2 comments

  1. Goede ontwikkeling. Maar voor de gezondheid is er natuurlijk wel een kanttekening bij te maken. Producten mogen dan wel biologisch zijn maar het feit dat er bijna overal suiker in wordt gestopt is niet goed voor de gezondheid! Wat moet suiker bijvoorbeeld in een pot biologische pindakaas? Ik snap het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *