Supermarkt draait door: bio-bananen in verpakking

Foto: Edward de Vries
Vervang iets door niets, zo luidt principe #2 van de Blue Economy, de nieuwe fase in het denken over de groene economie. Volgens Gunter Pauli, icoon van de Blue Economy, is de groene economie mooi, maar niet goed genoeg. Een bio-banaan in verpakking is daarvan een sprekend voorbeeld.

Het zijn weliswaar geen voorgepelde bananen, een product waarmee de Oostenrijkse supermarkt Billa de woede van zijn klanten op de hals haalde, maar het blijft even goed onbegrijpelijk. Bananen zijn al goed verpakt van zichzelf, waarom zou je die een extra jasje geven?

Lees ook:

Voorgepelde bananen maakt supermarkt-klanten woedend

Eco-ondernemer kraakt heilige groene huisjes Prius en zonnepanelen

Slim bezuinigen en nieuwe welvaart met de blauwe economie

Advertisement

4 comments

  1. Als zo'n verpakking betekent dat er minder "beschermende" stoffen op de bananen gespoten worden, dan heb ik er niet zo'n bezwaar tegen. Mits het plastic weinig weekmakers bevat (dat wat minder soepele, knisperende plasticfolie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *