Met deze zeven tips ga je wallen te lijf

Foto: The Snarky Princess via Flickr.com

 

Heb jij er ook last van? Opgezette wallen of donkere kringen? Helaas zijn wallen erfelijk. Maar voordat je drastische maatregelen neemt zoals plastische chirurgie, probeer eerst enkele van deze natuurlijke truuks om ze minder op te laten vallen.

Wallen zijn vochtophopingen onder de ogen en bestaan uit vocht en vet. Donkere kringen zijn eigenlijk geen wallen, maar doordat de huid daar van nature dunner is of de de huid van het gezicht door vermoeidheid bleker wordt, zie je de haarvaten duidelijker.

De meeste mensen krijgen wallen door een gebrek aan slaap, door stress of een ongezonde levenswijze. Maar je kunt ze ook krijgen door medicijngebruik, allergieën, zwangerschap, hormoonwisselingen en door bepaalde aandoeningen aan de schildklier.

  • Leef gezond, drink genoeg water en neem voldoende rust.
  • Wallen kunnen ontstaan door een verkeerde vochthuishouding. Kalium heeft hier invloed op. Dit mineraal vind je onder meer in abrikozen, kiwi, pruimen, kersen, bananen, spinazie, venkel, champignons, artisjok en broccoli.
  • Een massage kan helpen om vocht af te drijven. Druk voorzichtig op de wallen met je vingers eventueel in cirkelende en kloppende bewegingen en werk vanaf de neus richting de slaap toe.
  • Ook koelen is een mogelijkheid. Leg een koud washandje, ijsklontjes in een theedoek of plakjes komkommer op dikke wallen.
  • Ook cafeïne zou helpen tegen wallen. Je kunt een koffiemasker maken van oude koffiedrab of zelfs koffiepads gebruiken.
  • Verleg de aandacht van de wallen naar mooi opgemaakte ogen, lippen of een frisse blush.
  • Donkere kringen kun je wegwerken met een concealer. Let daarbij op een concealer met een gele of oranje ondertoon zodat het blauw van een donkere kring wordt gecompenseerd. Kijk hier voor make-up tips.

Claudia Pietryga blogt onder meer over haar zoektocht naar duurzame cosmetica en andere mooie producten voor je lijf. Kijk voor meer foto’s, reviews en artikelen op Claudia’s eigen site: Mevrouw Minder.

Lees ook:
Huidcreme van Weleda
Mijn vijf favoriete beautyproducten van het moment
Vijf soorten zeewier en hoe je die het beste kunt bereiden

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *