Review: oogcrème met avocado

Foto: Claudia Pietryga

Na enkele positieve reviews over Martina Gebhardt op andere blogs besloot ik ook maar eens een product van dit door het BDIH-gecertificeerde Duitse natuurcosmeticamerk te kopen. Het werd de oogcrème met avocado-olie.

Bijzonder aan Martina Gebhardt is dat er hoofdzakelijk biologisch-dynamische ingrediënten worden gebruikt. In de biologisch-dynamische landbouw gaan boeren nog een stapje verder dan in de ‘gewone’ biologische landbouw. Zo worden dieren volledig in hun waarde gelaten, hennen lopen bijvoorbeeld altijd bij hanen in plaats van dat ze worden gescheiden, en er wordt gewerkt vanuit het ecologische kringloopprincipe.

Vitaal
Volgens het natuurcosmeticamerk kan geen enkel cosmeticaproduct het huidverouderingsproces volledig stoppen. Wel kunnen planten en oliën de huid elastisch en vitaal houden. De oogcrème is mild omdat er geen etherische oliën zijn toegevoegd en de huid wordt verzorgd door onder meer rozenwater, avocado, cacaoboter, sheaboter en vitamine E. De crème bevat tussen de 66 en 90 procent aan biologisch-dynamische ingrediënten.

Aqua (Water), Olea Europaea (Olive)Seed Oil°, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Lanolin, Rosa Damascena (Rose) Flower Water°, Citrus Aurantium Amara (Orange) Flower Water*, Cera Flava° (Beeswax°), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter°, Tocopherol, spagyrische Essenz von Rosa Damascena Flower°, Gold, Silver, Sulvur.

Omdat er geen etherische oliën in zitten ruikt deze crème erg neutraal.  Er zit een vage rozengeur aan, maar die ruik je alleen als je er met je neus boven gaat hangen. Geen geur dus die vrij komt wanneer je de crème aanbrengt. Opmerkelijke ingrediënten zijn trouwens goud en zilver die helemaal onderaan de lijst staan. Geen idee wat dit voor je huid doet. Ik heb wel eens begrepen dat goud goed voor je huid zou zijn, maar volgens mij is dit nooit aangetoond.

Zacht
Ik vind het in ieder geval een heerlijk product. Hij heeft een prettige (niet te dikke, niet te dunne) textuur, brengt fijn aan en je hebt maar weinig nodig. Wel kan je huid er wat van gaan glimmen, zeker als je teveel gebruikt. Spaarzaam gebruiken dus. Daarnaast vind ik een potje minder hygiënisch voor een product waar je wel even mee doet en waar geen conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd.

Of rimpels echt verminderen vind ik altijd moeilijk te zeggen. Wel voelt mijn huid zacht aan na gebruik en ik kan redelijk snel make-up aanbrengen zonder dat de crème er weer af komt zetten wat nog wel eens bij oogproducten van andere merken gebeurt. Een fijn en zacht product dus voor een prima prijs. Een potje van 15 ml kost namelijk 12,50 bij Lavendula, een schattig natuurcosmeticawinkeltje in Amsterdam waar ook online besteld kan worden.

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *