Wilde dolfijnen geven mensen geschenken

Foto: lowjumpingfrog, Flickr
Afgelopen jaren werd 23 keer waargenomen dat wilde dolfijnen geschenken geven aan mensen op het Tangalooma Island Resort in AustraliĆ«. Onder de giften waren palingen, tonijn, inktvissen en verschillende andere soorten vis. Deze geschenken zijn misschien niet het soort kado’s dat jij onder de kerstboom wilt vinden, maar voor dolfijnen zijn het belangrijke bronnen van voedsel. Geen goedkope kado’s, dus.

Lees ook
Zo wordt een groene druppel een groene golf
5 vette dingen die je niet dik maken
4 hobbit-huizen die echt bestaan

Het delen van voedsel tussen dieren van dezelfde soort is niet ongebruikelijk, maar wel tussen verschillende soorten. Wetenschappers hebben nog weinig onderzocht waarom dit gebeurt. Het delen van voedsel is meestal een teken dat een dier wil spelen of voedsel wil delen. Ook kan het betekenen dat het dier denkt dat de ontvanger van de gift niet goed kan jagen.

Na het bestuderen van het gedrag van de dolfijnen in Tangalooma denken wetenschapers dat deze dolfijnen vooral graag willen spelen.

Lees het hele artikel op Discovery

Advertisement

One comment

  1. Hier zitten we op een belangrijke omslag van het denken over de natuur. We waren nogal Darwinistisch ingesteld: survival of the fittest (de best passende). Zo blijkt de natuur helemaal niet in elkaar te zitten. Planten werken onder de grond uitgebreid samen: de een haalt diep gelegen voedingsstoffen naar boven aan een plant met minder diepe wortels. De planten strijden dus niet met elkaar om beperkte middelen, zoals ons is aangepraat.

    Maargoed, Charles Darwin was een kerel uit 1859, terwijl de omslag komt van Elisabet Sahtouris (2006).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *