“Luchtvervuiling A10 veel ernstiger dan modellen aangeven”

Foto: Peter Visser, Flickr
Staatssecretaris Mansveld vindt het niet nodig met een nieuw rekenmodel duidelijk te krijgen hoe vervuild de lucht langs de A10 in Amsterdam is. Dit bleek donderdag in een discussie in de Tweede Kamer over de luchtkwaliteit bij flats langs de A10 in Amsterdam. Aanleiding was een onderzoek van Milieudefensie waaruit bleek dat het gebruikte rekenmodel geen rekening houdt met de bebouwing langs de stadssnelweg. Dit meldt Vroege Vogels vandaag.

“Volgens het gebruikte rekenmodel zou de A10 in een weiland liggen,” stelt Ivo Stumpe van Milieudefensie. “Dat geeft helemaal geen goede indruk van de luchtvervuiling. De metingen van de GGD langs de snelweg laten ook zien dat de lucht veel viezer is dan de berekeningen suggereren.”

Lees het hele artikel op Vroege Vogels

Lees ook

Luchtvervuiling veroorzaakt geheugenverlies

Advertisement

2 comments

 1. Leuk dat de VARA dit meldt:
  http://klimaatkombi.nl/Omroep/Oplichtmuts%20Janin
  http://klimaatkombi.nl/Omroep/Booschappen%20doen,…
  http://klimaatkombi.nl/Voeding/Rooibos_VARA.html
  http://vroegevogels.vara.nl/Fragment.150.0.html?&…

  Jammer dat de vliegtuigjes de 17000 km nog niet elektrisch op zonnecellen kunnen overbruggen. Gelukkig moet je daar inloggen en als je mening hen niet bevalt heb je zo een rechtszaak aan je broek.

 2. Leuk dat de VARA dit meldt: Ook van de VARA, de soja in het algemeen. Op deze site staat een bericht met de titel: "De donkere kant van vleesvervanger quinoa". Hierop kan niet gereageerd worden. Probleer zelf maar, ik ben gestopt met ontwikkelingshulp voor webmasters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *