Wanneer gaat Den Haag verder met “salderen op afstand”-plan?

Roebyem Anders, directeur Zonline. Foto: joop
De politiek heeft ten onrechte weinig aandacht voor energie, en blijft maar debatteren over de zorgpremie. Het klopt dat zorg een belangrijke kostenpost wordt, maar ondertussen neemt energie iedere dag stilletjes een steeds grotere hap uit het huishoudbudget. Energie wordt net als de zorg op den duur onbetaalbaar. Zonnestroom is voor veel huishoudens een zinvolle investering, als je je eigen stroom mag salderen.

Diederik Samson pleit er al jaren voor om de eigen energie van collectieve projecten niet langer te belasten. Waar blijft Den Haag met de uitwerking van de plannen om “salderen op afstand” mogelijk te maken? Nu staan door belemmerende regelgeving de helft van alle mensen op de nieuwjaarsborrel- alle flatbewoners- nog met lege handen als het gesprek over schone eigen stroom gaat. Zonder eigen dak om zonnepanelen op te plaatsen, mogen zij de opgewekte zonnestroom alleen gebruiken voor het gezamenlijke verbruik, zoals portiekverlichting. En dat schiet niet op.

Lees meer op joop.nl

Advertisement

13 comments

 1. Weinig aandacht voor energie?
  De korting voor grootverbruikers heeft juist veel aandacht.

  Salderen op afstand, geldt dat ook voor groene stroom en ongeacht de grootte van het verbruik?
  Hoe voorkom je met salderen een toename van het stroomverbruik?
  De huidige grens van 5.000 kWh/jaar is aanzienlijk boven het gemiddeld verbruik.

 2. Ach kijk, men begint nu ook te schelden. Ik weet niet of het de heren opgevallen is, maar het is winter. Dan heb je warmte (W A R M T E) nodig. Dat red je niet met blauwe, grijze, zwarte of zelfs groene stroom. Daarvoor is nog iets meer nodig. Maar haal het uit Irak, Iran, Oezbekisten (via Afghanistan) of Algerije. En gooi er nog een oorlogje tegenaan.

  En zuur opaatje? Ik ben degene die gaat lachen. Want ik kan zonder olie. Hoe ik dat doe?
  http://www.klimaatkombi.nl/

  Sterkte daar aan het stopcontact. xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *