Stoere vrouwen juichen zaterdag voor gifvrije modemerken

Foto: stoere vrouwen

Zaterdag 26 januari om 14:00 uur juichen StoereVrouwen, Lush en Greenpeace in de Amsterdamse Kalverstraat voor een gifvrije modesector. Met veel bombarie, toeters, fluitjes en een metersgroot T-shirt als spandoek vragen zij de kledingindustrie te stoppen met gebruik en lozing van giftige stoffen en zo bij te dragen aan een gifvrije wereld. Terwijl de Amsterdam Fashion Week in volle gang is, vragen de drie organisaties aandacht voor de vervuiling die schuil gaat achter de modesector.

Er worden veel schadelijke stoffen gebruikt om kleding te verven, wassen en ‘finishen’. In lagelonenlanden zoals China en Mexico worden deze gifstoffen geloosd in het water. StoereVrouwen, Lush en Greenpeace juichen voor de modemerken die een geheel schone productielijn voor 2020 beloofden. En ze vragen andere modemerken om ook mee te doen door hun kleding gifvrij te produceren.

Zaterdag marcheert het StoereVrouwen koopleger om 13.30u van de Dam naar Lush in de Kalverstraat. De vrijwilligers van Greenpeace lopen vanaf De Munt naar dezelfde winkel. Daar roepen ze omstanders op om mee te juichen voor een gifvrije modewereld.

Greenpeace voert sinds 2011 campagne voor een gifvrije modesector. Veertien grote modemerken als Levi’s, Nike en Zara hebben inmiddels beloofd uiterlijk in 2020 te stoppen met het vervuilen van ons water..

Wat: StoereVrouwen, Greenpeace en Lush in actie voor gifvrije mode
Waar: Kalverstraat , Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 26 januari 2013, 13.30 – 14.30 uur. Om 14.00 is er een fotomoment bij Lush, Kalverstraat 98.

Voor meer informatie: stoerevrouwen, greenpeace of lush

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *