Gaswinning Groningen zorgt voor gevaarlijke aardbevingen

Foto: Paul Hudson, Flickr
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) neemt eind dit jaar of begin volgend jaar een besluit over de gaswinning in Groningen. Kamp zei dat zondagavond in een gesprek met TV Noord, meldt BNR nieuwsradio. Kamp wil voor december alle informatie daarover hebben om een verantwoord besluit te kunnen nemen.

Uit vrijdag gepubliceerde onderzoeken blijkt dat aardbevingen in Groningen de komende jaren heviger kunnen worden. Tot nog toe werd aangenomen dat de trillingen niet sterker zouden worden dan 3,9 op de schaal van Richter. In de toekomst kan de kracht van een beving bij het Groningen-veld weleens uitkomen op 4 tot 5.

Lees het hele artikel op BNR

Advertisement

3 comments

  1. Uit Milieucentraal over de keerzijde van groen gas:

    "Als er te weinig afgedankte biomassa is voor groengas, dan kan ook andere biomassa gebruikt worden, zoals energiegewassen. Maar de grote milieuwinst van groengas vermindert daardoor, aangezien er voor deze biomassa concurrentie is met veevoer en compost (bij gft) of voedselproductie (energiegewassen). Verder kan bij de productie milieubelasting ontstaan zoals verzuring en vermesting van de bodem"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *