16-jarige jongen bouwt kernfusiereactor in garage

Foto: still uit youtube video
Terwijl sommige mensen zonnepanelen installeren op hun dak, bouwen anderen een kernfusiereactor… in hun garage. Het lijkt ongelooflijk, maar Conrad Farnsworth startte twee jaar geleden als 16-jarige jongen zijn project om een kernreactor te bouwen. De reactor werkt niet als een reguliere kerncentrale, die energie levert door atomen te scheiden. Een fusiereactor brengt juist atomen samen.

Blijkbaar ligt het bouwen van een fusiereactor ook voor handige individuen binnen handbereik. Hoewel dit vrij uniek is, zijn er toch zo’n 60 anderen wereldwijd die het ook gelukt is. De reactor levert energie, maar niet genoeg om rendabel te zijn. Farnsworth hoopt dat hij zijn reactor efficiënter kan maken.

Lees het hele artikel op Huffington Post

Lees ook

Kleine bedrijven geloven nog wel in kernfusie

Vergeet kernafval: kernfusie heeft de toekomst

Zo Hollands is onze kaas niet. En jij kunt dat veranderen

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *