Duits schandaal met bio-eieren

Foto: George M Groutas, Flickr
Honderden boerenbedrijven in Duitsland worden ervan verdacht fraude te hebben gepleegd met eieren. Ze zouden veel te veel legkippen in hun stal hebben om hun eieren te mogen verkopen als biologisch. Dat meldt de NOS vandaag.

De Duitse justitie is al sinds september 2011 bezig met een onderzoek naar de illegale praktijken. Naar verluidt staat vast dat miljoenen eieren ten onrechte met het bio-label zijn verkocht.

Lees het hele artikel op NOS.nl

Lees ook

Zo Hollands zijn onze kaasjes niet. Deze kaasjes zijn wél echt van eigen bodem

6 nieuwsitems die je gelezen moet hebben

Zo maak je zelf shampoo zonder chemicaliën

Advertisement

One comment

  1. En dan krijg je deze reactie: "zie je wel het maakt niet uit of je bio of wat ook koopt want we worden toch wel belazerd" Dat is lekker makkelijk. Elk keurmerk krijgt het vuur aan de schenen, ja zo nu en dan klopt er weer geen bal van maar het wordt daarna wel weer beter en het geeft duidelijk aan dat wij in de rol van consument het niet pikken dat er onzin wordt verkocht. 'n zinnig keurmerk, het kan wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *