Gewonde adelaar leert opnieuw vliegen (video)

Een inspirerend nieuwsbericht: trainers van een wildpark in Israël leren een gewonde keizersarend opnieuw vliegen. De adelaar had haar vleugel gebroken, maar kwam er na een operatie weer bovenop. De trainers gebruiken valkenierstechnieken die honderden jaren oud zijn. De verwachting is dat de adelaar binnenkort weer uitgezet kan worden.

Lees ook

Conecticut wil advocaat voor dieren

Dierentuingiraf sterft met 20 kilo plastic in zijn maag

Man trotseert straling Fukushima om voor dieren te zorgen

Advertisement

One comment

  1. Adelaars zijn symbolische voorstellingen van roofvogels in de heraldiek. Zoals je ze ziet op wapenschilden. Adelaars zijn dus geen levende wezens. Gewonde adelaar moet in dit geval dus gewonde arend zijn. Want met arend of arenden duiden we wel levende wezens aan van de familie der arenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *