Ook jij kan even aan de knopjes van onze toekomst zitten

Het is makkelijk om te roepen dat alles anders moet. Maar bij de transitie naar een duurzame energiehuishouding zijn nogal wat hobbels te nemen. We kunnen bijvoorbeeld veel meer windmolens gaan neerzetten, maar kan ons elektriciteitsnetwerk dat wel aan? En als we geen kernenergie willen, hoe zorgen we er dan voor dat er geen kolencentrales bijgebouwd worden?

Experts hebben deze dilemma’s in een spelletje bij elkaar gebracht, het zogeheten energietransitiemodel. Je kan dan aan allerlei knopjes draaien, en zo meer windmolens installeren, meer elektrische auto’s laten rijden, en minder kolencentrales laten werken. De uitdaging is om de energiehuishouding stabiel te houden, de CO2 uitstoot te laten dalen en de kosten in de hand te houden. Degene die dat het beste lukt, krijgt een plaatsje in de eregallerij.

[adrotate group=”3″]

Het energietransitiemodel vind je hier

Lees ook

De gevaren van schaliegas

4 manieren om geld te verdienen met wind

Advertisement

One comment

  1. Gisteren in de Flevopolders gefietst. Talloze windturbines daar. Helaas voor de windmolenhaters NIETS, maar dan ook NIETS en dan bedoel ik ook NIETS gehoord. Ook de inboorlingen horen NIETS.

    Het landschap is er doodsaai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *