Eerste vegetarische snackbar opent morgen in Den Haag

Foto: vegetarische snackbar
De Nederlandse snackbar is vooral gericht op vleeseters. De vegetariër komt er bekaaid vanaf met een kaassoufflé of, als je mazzel hebt, een eierbal. In Den Haag opent nu echter morgen een vegetarische snackbar, de enige in Nederland die alleen maar vegetarische en veganistische producten biedt. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren verricht de opening door een broodje Karma te onthullen: een vegetarisch alternatief voor shoarma.

Marianne Thieme: “De Vegetarische Snackbar draagt bij aan een omschakeling naar een eerlijker voedselvoorziening. Dankzij deze snackbar kunnen mensen een broodje bal eten zonder zware druk te leggen op dieren, mensen, natuur en milieu.”

Bron: Happynews

Lees ook

Krijg €10 korting in de hetkanWel Avondwinkel met duurzame fashion toppers watMooi en Netl

Waarom regelmatig geen vlees eten gezond is

Zo ziet onze vleesindustrie eruit (video)

Advertisement

6 comments

    1. Ja, er valt best het een en ander te zeggen over sojateelt en negatieve invloed op het milieu. Maar weet je hoe het overgrote deel van de soja die op de wereld wordt verbouwd wordt gebruikt? Als diervoeding. Voor varkens, koeien en vissen die vervolgens door mensen op worden gegeten. Als we in plaats daarvan die (voedzame en eiwitrijke!) soja zelf opeten, spaar je niet alleen de dieren maar heb je ook nog eens veel minder soja nodig. De claim dat dieren, mensen, natuur en milieu hier wel bij varen lijkt mij dus niet overdreven.

      Overigens kan je, als je om wat voor reden dan ook bezwaar hebt tegen sojaprodukten, ook andere peulvruchten gebruiken. De vertrouwde Hollandse bruine boon is bijvoorbeeld ook een goede bron van eiwitten.

  1. In Amsterdam zit al vier jaar de eerste biologische snackbar van Nederland met een keur aan vegetarische snacks. "Natuurlijk Smullen" op de Jan van Galenstraat 78 (www.facebook.com/NatuurlijkSmullen). Ik begrijp dat Marianne Thieme daar binnenkort ook een keertje komt kijken? Of bij de her-opening bij het vijfjarig jubileum? Ook goed. Als ze maar komt. Ze schittert er door afwezigheid 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *