Pipalantri

Indiaas dorp plant 111 bomen bij elk geboren meisje

In het kleine dorpje Pipalantri in India heeft bevolkingsgroei een positieve uitwerking op het milieu. Daar worden namelijk elke keer als er een meisje geboren wordt, maar liefst 111 fruitbomen geplant. Op die manier werken de inwoners van het dorp mee aan het verzorgen van een groenere toekomst voor jongere generaties.

Unieke traditie

Deze unieke traditie ontstond toen voormalig leider Shyam Sundar Paliwal zijn dochter op jonge leeftijd verloor. Hij stelde voor om ter ere van haar 111 fruitbomen te planten. De inwoners van het dorp hebben de traditie voortgezet en doen dit nu bij elk meisje dat geboren wordt. Alleen in de afgelopen zes jaar hebben de inwoners van het dorp al bijna een kwart miljoen bomen geplant. Die bomen groeien langzaam maar zeker uit tot een heus bos.

Goede toekomst

De dorpelingen doen echter nog meer om ervoor te zorgen dat ook de meisjes in hun dorp een goede toekomst krijgen. Zo wordt er bij de geboorte ook een spaarrekening geopend, waar bijna 400 dollar op gestort wordt. Iets minder dan de helft hiervan wordt bijgedragen door de ouders, die ook moeten beloven goede voogden te zijn. Hiervoor tekenen ze een overeenkomst waarin onder meer staat dat de ouders beloven het meisje niet uit te huwelijken voor ze 18 is, haar regelmatig naar schoon te sturen én de bomen die ter ere van het meisje geplant zijn te verzorgen.

Bron: Treehugger.com

 

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *