GoLDFABRIK wint mode battle Voor de Wereld van Morgen

Foto: VDWVM
De mode-battle is gestreden. En de winnaar is bekend. Het afgelopen weekend stonden Rem40 en de GoLDFABRIK met elkaar in de ‘ring’. Zij gingen in heb begin gelijk op, maar uiteindelijk bleek de GoLDFABRIK toch sterker te zijn. Beide finalisten waren ontzettend blij met hun eerste en tweede plek. Wat gaan ze met het geld doen? Dat vertellen ze zelf.

Lees ook
GoLDFABRIK: fair trade goud maakt jou en andermans leven mooier
Rem40: retromode van gerecycleerde kleding, geïnspireerd door jaren 40

Nadine van GoLDFABRIK: “Geweldig dat GoLDFABRIK gewonnen heeft. Van het bedrag wil ik een expositie organiseren met sieraden van eerlijke goud. Het fairtrade label voor goud bestaat nog geen jaar en als ontwerpersteam zijn we al zo ver gekomen! Echt super. Ik ben zeer verrast door de kracht van social networking. Dat we in korte tijd zoveel mensen bereid hebben gevonden om ons te steunen. Mijn dank aan hen is groot”!

Femke van Rem40: “we zijn heel blij dat we aan de deze battle mochten deelnemen. En dan een mooie tweede plaats. We hebben ontzettend veel positieve reacties ontvangen. Deze battle en de geldprijs helpen ons verder om onze droom te verwezenlijken en dat is het in productie bregen van deze duurzame kledinglijn. REM40 wordt gemaakt van tweedehandskleding, door mensen met een lange afstand van de arbeidsmarkt. En in eigen stad en land. De battle heeft ons gemotiveerd om alles op alles te zetten.

Geworven stemmen
Net als bij de Waterbattle wisten ook de finalisten in deze strijd in korte tijd veel stemmen te werven. Dat laat ook weer zien dat beide projecten een actieve fanbase hebben die hen van harte steunen bij hun duurzame idealen en plannen. GoLDFABRIK wist 416 stemmen te werven, Rem40 verzamelde er
284.

Social media
Ook bij deze finale speelden social media een belangrijke rol. Zowel GoLDFABRIK als Rem40 zetten Facebook en Twitter zichtbaar in voor het betrekken van de achterban bij de wedstrijd.
Facebook pagina van GoLDFABRIK
Facebook pagina van Ellie’s Kledingkast
GoLDFABRIK op Twitter
Ellie’s Kledingkast op Twitter

En hoe nu verder?
Bij het winnen van de mode-battle hoort natuurlijk ook nog een crowd sourcing event, georganiseerd door Vonk. Dit zal in juni plaatsvinden. Iedereen die mee wil denken, is van harte welkom. We zullen ruim op tijd laten weten waar en wanneer dit event plaatsvindt, maar wil je meer weten? Mail dan naar battle@voordewereldvanmorgen.nl.
Wij wensen beide finalisten heel veel succes met de expositie en de productie van de kledinglijn. En we blijven het natuurlijk heel intensief volgen.

Wat is de Battle?
Voor de Wereld van Morgen bepaalt elke twee maanden een thema. Iedereen met een project of bedrijf dat bij dit thema past, kan zich voor de Battle inschrijven. De redactie van Voor de Wereld van Morgen, ondersteund door experts uit het veld, kiest de twee projecten voor de Battle. Zij werven zoveel mogelijk stemmen, want elke stem is € 5 euro waard. Bij het bereiken van dat 3500 euro sluit de Battle. De projecteigenaar die het hoogste aantal geworven stemmen bereikt, wint. Beide projecteigenaren winnen het aantal stemmen * 5 euro aan sponsorgeld. De winnaar van de Battle wint daarnaast ook nog een crowdsourcing evenement.

Voeding
De volgende battle staat in het teken van voeding. Heb je een duurzaam project in het thema van voeding? Doe mee aan de Voedingbattle! Op 6 mei opent de inschrijving voor alle duurzame voedingprojecten.

Lees alles over de Battle.

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *