Massale bijensterfte door landbouwgif. Foto: Treesha Duncan, Flickr

Kijktip Radar: bijendodend gif is gewoon in tuincentra te koop

Radar, het consumentenprogramma van TROS, berichtte in de uitzending van maandag over de massale bijensterfte die Nederland en andere Westerse landen in zijn greep heeft. De hoofdverdachten zijn de landbouwgiffen imidaclopride en andere soortgelijke zogeheten “neonicotinoïden”. En wat blijkt: deze uiterst schadelijke giffen zijn gewoon te koop bij de Intratuin, Praxis en andere tuincentra.

[adrotate group=”3″]

Afgelopen februari is er al actie ondernomen tegen plaatselijke tuincentra om het bijendodende gif te weren. Goed nieuws dat ook Radar er nu aandacht aan besteedt.

Het consumentenprogramma haalt schrijnende voorbeelden naar boven. Zo blijkt in één verpakking mierengif genoeg imidaclopride te zitten om 13 miljoen bijen te doden. Ook interviewt Radar een dakboerin, die midden in een woonwijk bijen houdt op een dak. De bijen krijgen hun voedsel via de tuintjes uit de woonwijk. Ondertussen zijn al 6 van haar 8 bijenvolken aan het gif bezweken.

De uitzending kun je bekijken op de site van Radar, zodra deze online wordt gezet

Lees ook

Met deze 5 tips kun jij helpen om massale bijensterfte te voorkomen

Lees ook onze berichtgeving over de massale bijensterfte.

Get Microsoft Silverlight

Advertisement

9 comments

  1. Waarom denkt er niemand van jullie linkse elitaire kerk aan die arme aandeelhouders van Bayer? Wat denk je wat er met de koers van Bayer gebeurt als dit verboden wordt? Wat zijn nou een paar bijen? In China bevruchten ze fruitbloesem met de hand, dat kan hier toch ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *