Topman Nestlé: “Water is geen mensenrecht, maar commercieel product”

Bron: fox_kiyoWater moet geprivatiseerd worden. Dat stelt oud-Nestlé CEO en huidig bestuursvoorzitter Peter Brabeck: “Water is ’s wereld belangrijkste natuurlijke goed en we moeten ons afvragen hoe we dat bij de consument krijgen. De mening dat water een mensenrecht zou zijn, vind ik extreem. Water is een levensmiddel en zou daarom een marktwaarde moeten krijgen. Men moet bewust worden van de prijs van water.”

Niet alleen over water neemt Brabeck een standpunt in, ook over de trend om biologisch te eten heeft hij een mening: “Vandaag de dag denkt men dat alles wat van de natuur komt, goed is. Dat is een grote verandering, want tot voor kort gingen we er onbarmhartig mee om. Maar we zijn doorgeslagen in de deze gedachte. Goed voorbeeld hiervan is biologisch eten. We denken dat kunstmatige toevoegingen slecht zijn, maar na 15 jaar genetisch gemodificeerd voedsel in Amerika is er nog niemand ziek van geworden. Niet één! Toch denken we in Europa dat we er doodziek van worden, dat is hypocriet.”

Nestlé is de grootste levensmiddelenfabrikant ter wereld. Brabeck was de afgelopen zeven jaar CEO van deze enterprise: “Ik ben nog steeds van mening dat de grootste verantwoordelijkheid van elke CEO
ligt in het onderhouden en zeker stellen van een toekomst voor zijn bedrijf.

Ongerust over de toekomst is Brabeck niet: “We moeten een positief beeld van de wereld afgeven. Ik zie absoluut geen reden waarom we niet positief zouden zijn over de toekomst. Nooit eerder hadden we het zo goed. We hadden nooit zoveel geld, waren niet eerder zo gezond en hebben nog nooit zo lang geleefd. We hebben alles wat we willen, maar toch doen we net alsof we in de rouw zijn.”

Bron: American Live Wire

Lees ook

5 modemerken met een goed verhaal
Ocean Clean Up heeft nog 10.000 dollar nodig
Water is goud waard. 3 tips om er beter op te passen.

Advertisement

16 comments

 1. Wie helpt deze man even uit de droom… GM producten zijn wel ziekmakend en zelfs kaner verwekkend .. kijk even op Mercola.com…of natural news .com…. Monsato is een van de meest omstreden bedrijven die dit toepast… er lopen vele acties van AVAAZ tegen dit monster.Water is van ons allemaal waar haalt deze man het lef vandaan om daar een commercieel product van te maken!!!!! het privatiseren van energie ziektekosten en openbaar vervoer is al een ramp!
  Maar ja natuurlijk als alles commercieel wordt zit het met zijn geld wel goed.. hoe zo we hadden nog nooit zoveel geld… tekort zal hij bedoelen… wat een hals leeft zeker op een andere planeet!!!!!!

 2. Helemaal mee eens Pandora. Hij zou verplicht naar de documentaire World Water Wars moeten gaan kijken. Hoe de vercommercialisering en privatisering van watervoorziening een absolute ramp is voor onze onvervuilde zoetwatervoorraden en hoe rampzalig het is voor de mensen in de 3e wereld. Ineens moeten zij veel geld gaan betalen voor de meest primaire basisbehoefte om te kunnen leven, geld dat ze nauwelijks hebben. In Bolivia leidde dit tot een volksopstand (zie ook de film También la Lluvia).

 3. Niet ziek?? mensen die ziek worden zijn resistent tegen de antibiotica die ze daarvoor krijgen!!
  Kan je net zo goed stront uit het riool over het land pleuren scheelt tonnen aan gas en bergen aan uitstoot om het te verwerken!!

 4. teken het Europees Burgerinitiatief tegen privatisering van drinkwater op http://www.right2water.eu/nl

  er zijn al meer dan 1 miljoen ondertekeningen verzameld maar voor rechtsgeldigheid moeten 5 Europese landen aan een vastgesteld aantal voldoen. een aantal landen, waaronder Duitsland en Slovenië heeft dat aantal al, maar Nederland nog niet. tekenen dus!

 5. Die man is gek. Geen ziekte vanwege GMO? Is die man blind ofzo?
  We moeten ontzettend oppassen voor dit soort mensen. Het zou me niks verbazen als ie straks ook nog een patent op water wil hebben? Nestle, een tweede monsanto?…

 6. Een "feel good'-praatje van de arrogante topman van de dominerende multinational Nestlé.
  Wat hij in bovenstaande beweerd is m.i. allemaal on-zin!

  Water is er voor iedereen! En dus gratis en voor niks! Laat het je niet anders vertellen!

  Water is een mensen'recht' en een 1e levensbehoefte.
  Zonder of van vervuild water gaan we dood.
  We hebben ook de 'plicht' water schoon te houden voor onszelf en alle andere levende wezens. .

  Kom in verweer tegen commerciële giga bedrijven als Nestlé en Monsanto.
  Als we ze hun gang laten gaan controleren ze over 10 jaar al ons water en voedsel en dus onze levens.
  En volgens mij wordt de wereld er dan voor de meesten niet mooier op!

  > Think about it! < > Voorkomen is beter dan genezen! <

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *