Zelf shampoo maken en 4 andere DIY lifestyle projecten

Hoe maak je op een gemakkelijke manier de wereld om jou heen een beetje groener? Met deze 5 leuke DIY lifestyle projecten — van zelf shampoo tot zaadbommen maken — wordt dat een makkie. En het kost nog weinig ook.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
40 dingen die je met baking soda kunt doen!

Recept: zo kun je zelf allesreiniger maken … in 40 seconden

Advertisement

10 comments

 1. Op zich heeft niemand shampoo nodig. Elke shampoo haalt de beschermende talg van de haren, waardoor je haar droog zal zijn en onbeschermd. De fabrikanten stoppen er dan siliconen in die de zgn. talg moet vervangen. Als je je haar gewoon met lauw water wast heb je helemaal geen shampoo nodig. Het is ook uitermate onnatuurlijk. Ooit een dier met shampoo gezien? Probeer het maar eens uit, geen shampoo en zie hoe je haar opknapt binnen een paar weken!

   1. Follow the Curly Girl Meth

    The revision #13446101 of the page named “Follow the Curly Girl Meth” does not exist.

    This is usually caused by following an outdated history link to a page that has been deleted. Details can be found in the deletion log.

 2. Hmmm , ben toch een beetje sceptisch over het niet gebruiken van shampoo. Na 10 dagen niet wassen met reguliere middelen uit het shampoo vak (slechts wassen met een ei en spoelen met citroensap en warm water, het zogenaamde duurzame alternatief) hangt mijn haar toch wel in redelijk in vettige tressen rond mijn hoofd. Is dit per persoon verschillend? Is er een soort overgangsfase ? Siliconen in mijn haar zit ik ook niet echt meer op te wachten.Om nog maar te zwijgen van de micro plastic deeltjes die shampoo fabrikanten toevoegen, god mag weten waarom, en die bijdragen aan de plastic soep in de zeeen/oceanen.
  Is er iemand die ervaringen kan/wil delen, of iemand anders met any bright idiaes ?

 3. Met Aleppo zeep vind ik persoonlijk het allerfijnste. Voorheen altijd verslaafd aan dure en geurige shampoos geweest maar nog nooit zulk heerlijk haar gehad met een gewoon blokje zeep van een oeroud recept uit Syrië. Nooit meer crème spoeling nodig en weer een mooie krul terug. En ook nog eens goed voor het milieu en bevat geen toxische stoffen of zo.

 4. Ik ben wat laat met reageren maar er is inderdaad een overgangsperiode van 4 tot 6 weken! Die overbrug je het beste door heel veel te borstelen waardoor je het talg naar de drogere haarpunten borstelt. Na een aantal weken begint de talgproductie te verminderen en in balans te komen.
  ALS je geen shampoo of zepen meer gebruikt.
  Dat hele fluffy effect wat je hebt als je je haar net gewassen hebt met shampoo zal je niet meer hebben; je haar voelt altijd wat stugger aan door “wassen” zonder shampoo, wat op zich scheelt; je hebt ook geen stylingsproducten meer nodig! (Overigens moet je deze dus ook niet meer gebruiken want dit soort troep krijg je niet uit je haar zonder keiharde shampoos!)
  Ik had steeds het gevoel dat ik vet haar had maar als ik dan in de spiegel keek bleek het er helemaal niet vet uit te zien. Dat is dus het resultaat na een paar weken; niet zo fluffy, geen styling meer nodig, heel zacht, niet vet uitziend haar!
  Succes!

  1. ik hoef niet in herhaling te treden:precies wat Ellen schrijft kan ik beamen. ik ben 75 jaar,heb sluik haar,woon in Suriname en sinds een maand gebruik ik geen shampoo.
   zelfs de tuin heeft er baat bij,want ik was mijn haar onder de tuinkraan en het opgevangen water, 12 l ,gebruik ik voor de planten !!
   bedankt voor de info !

  2. Ik ben pas begonnen met geen shampoo meer te gebruiken maar een mengsel van water en bakingsoda. Uiteindelijk wil ik mijn haar alleen met water wassen.
   Mijn haar is net als jij ervaart stugger en ook ik had tijdens het borstelen het
   idee dat het vet was maar er inderdaad niet vet uitziet. Ik ben van plan het niet gebruiken van shampoo vol te houden. Ik ben al die toegevoegde rotzooi in shampoos behoorlijk zat. Als creme voor gezicht en handen gebruik ik nu biologische kokosolie en dat bevalt prima. Ruikt ook heel lekker.

 5. Beste website houder,

  Het artikel op deze pagina is helaas niet te lezen:
  praktische tips
  Zelf shampoo maken en 4 andere DIY lifestyle projecten.
  Toch ben ik erg benieuwd naar jullie tips.

  Wat ik te zien krijg in plaats van het hele artikel is dit:

  Zelf shampoo maken en 4 andere DIY lifestyle projecten

  Hoe maak je op een gemakkelijke manier de wereld om jou heen een beetje groener? Met deze 5 leuke DIY lifestyle projecten — van zelf shampoo tot zaadbommen maken — wordt dat een makkie. En het kost nog weinig ook.

  Default Gallery Type Template

  This is the default gallery type template, located in:
  /home/domains/www.hetkanwel.net/htdocs/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

  If you’re seeing this, it’s because the gallery type you selected has not provided a template of it’s own.

  Lees ook
  Abonneer je op de nieuwsbrief. Elke week nieuws over de beste crowdfundinitiatieven, de slimste ideeën en de leukste trends voor een groene economie..

  Kunnen jullie me een bericht sturen zodra de pagina gerepareerd is?

  Alvast bedankt.

  FJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *