Met pensioen op je 33ste

Foto: Magda Wojtyra, Flickr
Foto: Magda Wojtyra, Flickr
Ed Hawkins had het gevoel dat hij de beste jaren van zijn leven achter een computerscherm te verspillen. Daarom besloot de 33-jarige Britse journalist ontslag te nemen om alvast met pensioen te gaan. Als hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt zou hebben, was hij te oud om van zijn vrije tijd te genieten, zo vreesde Hawkins. Dus stapt hij uit de ratrace.

Hawkins en zijn vriendin trokken naar Frankrijk en tegenwoordig bestaat hun leven uit wandelen, lezen en wijn drinken bij de open haard. Geld verdienen hoeft niet, want de verhuur van Hawkins’ flat in Londen levert genoeg op voor een bescheiden leven in Frankrijk.

Hawkins en zijn vriendin zijn niet de enige jonge pensionado’s. In Frankrijk ontmoet het stel andere dertigers en veertigers die zijn gestopt met hun carrière en nu leven van huurinkomsten, een erfenis of freelance klussen. Ze willen hun werk(gever) niet langer hun leven laten bepalen.

Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

De homo monarchus

De verstedelijking in Afrika

In het hoofd van een autist

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *