Voor biologische buffelmelk en buffelvlees hoef je niet verder dan Brabant

Foto: De Stoerderij
Foto: De Stoerderij
Voor buffelvlees en buffelmelk hoef je niet naar de binnenlanden van India of Cambodja. Brabant is dichterbij. Daar houdt Arjan Swinkels op boerderij “De Stoerderij” een groep waterbuffels. De dieren leven gezamenlijk in een kudde en worden op biologische wijze gehouden. Sinds kort kun je ook als particulier investeren in de buffels.

Lees ook
Eropuit in de meivakantie? Hier vind je de leukste natuuruitjes
Crowdfunding voor blije varkens in de buitenlucht
Eten waar je de 100 mee kan halen: pompoenpitolie

Het lijkt een trend te zijn: boeren die crowdfunding zoeken voor hun product. Eerder deze week publiceerden we al het verhaal van Buitengewone Varkens, waar je ook in kunt investeren. Net als bij de Buitengewone Varkens krijg je voor je investering een vleespakket terug. €100 investeren levert een pakket buffelvlees t.w.v. €125 op.

Swinkels verkoopt ook buffelmelk op de boerderij en via de site stoeremelk.nl. Volgens de site is buffelmelk een goed alternatief voor koemelk. Mensen met koemelkallergie verdragen vaak wel buffelmelk. Ook heeft buffelmelk een zachtere smaak, en bevat het meer vetten en proteïnen dan gewone koemelk. De melk wordt ook gebruikt om ijs en yoghurt te maken.

Bron: destoerderij.nl

Advertisement

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *