Tweede kamer wil opheldering over groene stroom na “jokkebrok”-actie van NLE

Foto: NEM
Foto: NEM
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil opheldering van minister Kamp over de “jokkebrokken” in de energiesector. Dat meldt de NOS vandaag. Het systeem waarmee wordt bepaald of stroom groen is lijkt volgens de VVD hypocriet, “maar er is meer informatie nodig om dat aan te tonen”.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Top 3 groenste stroomleveranciers
De beste aanbieders van groene stroom

Ook de PvdA vraagt in een brief aan Economische Zaken uitleg over groene stroom. Vanochtend noemde de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) zichzelf en andere energiemaatschappijen “jokkebrokken”. NLE stelt dat consumenten in de maling worden genomen met groene stroom.

In de advertentie zegt het bedrijf dat er in Nederland niet voldoende groene stroom wordt opgeleverd om alle klanten te bedienen. Bovendien wordt het grootste deel van de groene stroom opgewekt uit houtsnippers, die volgens de NLE worden meegestookt in vervuilende kolencentrales.

Lees het hele artikel op de NOS

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *