Monsanto stopt onder druk met promotie GM gewassen in Europa

Foto: John Novotny, Flickr
Foto: John Novotny, Flickr
Jaren van weerstand en verzet tegen de gentechgewassen van biotechbedrijf Monsanto werpen hun vruchten af; de multinational laat weten niet langer actief gentechgewassen te promoten in Europa. Dit meldt Vroege Vogels.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Top 5 schokkende feiten over de oceaan
Monsanto manipuleerde het wetenschappelijke proces om onwelgevallige publicaties te saboteren

Woordvoerder Brandon Mitchener zegt dit in een interview met het Deense Investigative Reporting Danmark. Boeren, consumenten en politici willen gentech niet en daarom gaat het bedrijf alleen verder met het verkopen van gemanipuleerde zaden in Spanje, Portugal en Tsjechiƫ, waar volgens Monsanto het klimaat iets opener is voor gentech.

Lees het hele artikel op Vroege Vogels

Advertisement

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *