Winactie: een cursus koken zonder e-nummers

Het platform Miss Natural Lifestyle zoekt investeerders om een natuurlijke en gezonde lifestyle te promoten. Het bedrijf zoekt via de website Oneplanetcrowd investeerders. Vanaf vijftig euro kun je bijdragen. Bij hogere investeringen belooft Miss Natural Lifestyle een hoge rente op de investering. Hier kun je in het bedrijf investeren.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Top 5 TED videoโ€™s over eten
Zo herken je echt eten

Via Oneplanetcrowd kunnen we een deelname aan een cursus “Koken zonder e-nummers” t.w.v. โ‚ฌ57,- weggeven. Wil jij deze winnen? Geef in de reacties hieronder aan waarom jij wel en week zonder e-nummers kunt gebruiken! Een jury selecteert een winnaar uit de sympathiekste, origineelste en leukste reacties.

Advertisement

38 comments

 1. Ik kan wel een week (en langer) zonder e-nummers gebruiken, omdat ik graag écht voedsel wil eten, zonder geknutsel uit het laboratorium. Puur voedsel wordt gemakkelijker opgenomen door het lichaam en geeft meer voedingstoffen dus meer weerstand.

  1. E162 – Bietenrood
   E300 – Ascorbinezuur (vitamine C)
   E406 – Agaragar
   E410 – Johannesbroodpitmeel
   E412 – Guarpitmeel
   E414 – Arabische gom
   E440 – Pectinen
   E901 – Bijenwas
   E902 – Candelillawas
   E903 – Carnaubawas
   E904 – Schellak
   E999 – Quillaja-extract

   Om maar eens een aantal volstrekt natuurlijke E-nummers te noemen.

 2. Ik weet niet eens precies wat E-nummers zijn – Ik weet alleen dat ze slecht zijn, dat ze voor komen in allerlei vormen en maten, en dat je er bij wijze van spreke mee kunt kwartetten. Dat je ze volledig kunt omzeilen wist ik níet, dus het lijkt me uitermate praktisch als ik die kennis aan mijn lijstje toevoeg! ๐Ÿ™‚

 3. Zo'n cursus zou ik heel goed kunnen gebruiken, want mijn goede voornemens om gezonder, beter en echter te koken stranden nogal eens in de drukte van alledag. Ik vind het soms best lastig om weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten, met twee kindjes die toch best vaak zeggen: "Wat is dat? Dat lust ik niet!" met een gezicht als een oorwurm erbij. En natuurlijk is het ook vaak gemakzucht van mijn kant. Dan pak ik zo'n semi-kant-en-klaar pak en kwak er verse groentes bij om het nog ergens op te laten lijken, maar ik weet best dat daar wel veel e-nummers inzitten. om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid zout. Maar ja, daar staat het dan weer op tafel, en er wordt gegeten. Dat maakt een mama toch ook blij. Dus: kom maar op met die cursus, ik wil het graag beter doen!

 4. Ben nu zo 3 jaar bezig om e-nummer vrij te eten. Boekje mee naar de supermarkt en goed uitzoeken dus… Het lastige vindt ik de pasta's/ mie's en sauzen voor bij en lekker stukje vlees. En ook een lekker kopje blijft lastig. Ook het kruiden van vlees zonder e-nummers blijft creatief. Zou hier graag een kookcursus winnen. Kan ik daarmee thuis meer vele heerlijke maaltijden klaarmaken.

 5. Een week zonder E-nummers kan ik wel gebruiken, omdat ik na mijn hersenschudding meer op voeding ben gaan letten, ik wilde weten of bepaalde voeding mijn herstel zou kunnen bevorderen. Blijkt dus: gezonde voeding. Maar, zo gezond blijkt het soms niet te zijn door al die E-nummers. Ik begin te gruwelen van al die toevoegingen en ben toe een cursus om zonder E-nummers te koken, zodat ik deze ingeslagen weg ook echt door kan zetten! En aan mijn familie en vrienden kan laten proeven ๐Ÿ™‚

 6. Omdat ik mijn 3 kinderen (10, 8 & 5) probeer te leren wat E-nummers betekenen: goed, niet erg goed en slecht voor je! Ik probeer het zelf wel, maar het lukt niet altijd even goed en vooral de prijs / e-nummer verhouding vind ik erg moeilijk en zou ik graag hulp bij hebben!!

 7. Nog meer inzicht en ideeën krijg over gezonde e-nummerloze voeding. Kan met 2 ADHD kids alleen maar een verbetering zijn.
  Een motivatie in 2 delen vanwege een technische storing ๐Ÿ™‚

 8. Ik wil geen verzonnen voeding meer eten, alleen nog maar echte, eerlijke en zuivere voeding…! Dat zal ik willen leren met de cursus koken zonder e-nummers… Na een week zal ik me al een stuk beter voelen… Op naar de vele weken die volgen voor de rest van mijn leven…! Jippie!

 9. Een week zonder e -nummers is een goede aanzet voor helemaal niet meer , een cursus is dan een goed begin voor gezond ouder worden . Voorkomen is beter dan genezen. De beste bezuiniging op ziektekosten en protest tegen onze verziekte voedselindustrie.

 10. Op dit moment ben ik 22 jaar en tot een jaar geleden heb ik koken eigenlijk nooit leuk gevonden en er dan ook nooit aandacht aan besteed. Totdat ik een jaar geleden bijna compleet ben gestopt met het eten van suikers (niet koolhydraten) en gist. Hierdoor moest ik ineens gaan letten op wat voor ingrediënten er in de producten zaten en moest ik ineens creatief om gaan met koken en bakken. Ondertussen ben ik koken en bakken steeds leuker gaan vinden en is me opgevallen dat in zoveel producten E-nummers, maar ook andere rotzooi te vinden is waarvan ik vind dat het niet in het product thuishoort. Helaas, blijf ik het lastig te vinden om zonder E-nummers toch een smaakvolle maaltijd te koken en daarom zou ik het geweldig vinden om de cursus te winnen. Ik wil gezond en lekker kunnen eten zonder E-nummers!

 11. Vriendin met regelmatig migraine met kinderen met gedragsproblemen en maar denken dat het niet aan de voeding kan liggen… ze kookt toch zo gezond… Ik zou haar heel graag willen laten zien dat het ook anders kan!!!

 12. Hoop dat het helpt de pijn in mijn benen te laten verdwijnen (al een maand of 8 en alle onderzoeken wijzen niets uit). Bovendien ben je nooit te oud om te leren ๐Ÿ™‚

 13. Om de simpele reden dat ik me nog niet bewust ben van alle hoeveelheden die je binnen krijgt als je er niet op let! Wist ik het al, hoefde ik het boek niet! Maar graag dus…;)

 14. Ik ben vorige maand begonnen om een moestuin aan te leggen. Ik kan al bijna mijn eigen groenten en kruiden gebruiken als ik kook. Daarnaast maak ik bijna elke dag een groene shake, die ik maak van groenten, fruit, kruiden, specerijen en soms noten. Ik zet ze op mijn facebookpagina 'groene shake'. Ik wil graag alles weten van eten en drinken zonder e-nummers.

 15. Een week zonder E-nummers? Doe mij maar een leven zonder e-nummers. ;o)
  Weten wát ik eet is toch een stuk beter te doen wanneer de e-nummers 1) benoemd staan als wat ze nu écht zijn & 2) zoveel mogelijk beperkt blijven tot de gezonde of op zijn minst onschadelijke.
  Weg met al die mooie namen op zakjes, pakjes, blikjes en potjes, zet er maar in koeienletters een zwik van die e-nummers op. Eens zien of het dan nóg zo goed verkoopt!

 16. Wij eten vrijwel alle maaltijden met e-nummers. Er zijn wel e-nummers die we bewust niet eten, omdat hier stukjes dier in kunnen zitten. Ik ben wel benieuwd naar een cursus over maaltijden bereiden zonder e-nummers. Wie weet kan ik daar nog iets van leren!

 17. Omdat ik graag wil leren hoe ik "puur kan genieten"!
  Het is best ingewikkeld gebleken om puur en gezond te koken en te eten. Zie soms door de bomen het bos niet meer….zoveel meningen, zoveel producten. Wat moet je kiezen?
  Wat meer kennis op dit "culinair onontgonnen gebied" is dan ook méér dan welkom! ????

 18. Mijn broer is erg bezig met gezond eten zonder E-nummers. Ik wil dit zelf ook wel, maar vind het erg moeilijk. Vooral als ik
  's avonds een keer kook krijg ik vaak van hem te horen 'dit is niet goed wat je gebruikt en dat niet'.

  Het lijkt me wel een ontzettend leuke verassing als ik wel kan leren koken op een gezonde manier en dat ik dan wat voor hem klaar kan maken zonder dat hij commentaar hoeft te leveren.

 19. ik zou , wel een kok cursus , willen winnen , omdat ik van een nieuwe uitdaging houd en ik weet dat er in e nummers heel veel troep zit , en ik geintreseerd ben in nieuwe dingen

 20. Met mijn dochter van 1,5 en een zoon onderweg (nog maar een paar weekjes) is een week (lees leven) zonder E-nummers een geschenk uit de keuken. Als ik het niet win, dan wil het toch! Dank alvast voor het schenken van dit cadeau.

 21. Naast dat ik erg van koken houd, en dan niet altijd maar simpel en standaardgerechten maak, ben ik dit jaar begonnen met mijn eigen moestuin omdat ik echt natuurlijke producen wil gaan gebruiken in mijn maaltijden. Daarnaast let ik steeds meer op wat ik aanschaf en ben best verbaasd dat er erg veel gerommeld wordt met ingrediënten en producten in de voedselbranche. Daar wil ik bewuster van worden en de kwalijke E-nummers gaan mijden en daarom lijkt mij deze cursus zeker iets voor mij zodat ik weet wat ik eet!

 22. omdat mijn zoon geen gluten, geen melk en geen suiker mag, kan je automatisch geen pakjes en zakjes gebruiken en reduceer je het gebruik van e-nummers enorm. helaas heb ik niet altijd de inspiratie om leuke en lekkere gerechten te maken, dus een kookboek zal heel welkom zijn. natuurlijk is het ook beter voor de andere gezinsleden en ook gelijk handig dat zij eruit kunnen kiezen en kopen. Natuurlijk zijn er ook heel veel e-nummers die niet slecht zijn, maar enkele van de slechte (mononatriumcarbonaat bijvoorbeeld) zit wel in heel veel produkten en helaas ook onder verschillende naampjes verstop.

 23. Mijn allerlaatste E-nummer in mijn keuken was de balsamico…. tot ik bij een echte Italiaan in de Kinkerstraat de 'Vecchia AEmilia' vond, gemaakt van een zoetere rode druif. Opgelost. Jullie wedstrijd kan ik dus niet winnen, trouwens, ik heb hem ook niet nodig.

 24. Kan deze cursus zeker goed gebruiken! Zwager kan niet tegen E621 en heeft ons wakker geschud, want dat zit echt overal in als smaakmaker! Schotel graag verantwoord voedsel voor aan gezin en gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *