DIY: Zelf nagellakremover maken van azijn en citroen

Bron: evhoffman - Flickr.com
Bron: evhoffman – Flickr.com

Regelmatig nagels lakken staat erg mooi en verzorgd, maar het verwijderen van de lak kan nogal een chemisch taakje worden, aangezien nagellakremover vaak chemische stoffen bevat. Daarnaast kan een dergelijke remover ook schade toebrengen aan jouw nagels. Om de chemische versie van remover te vermijden en jouw nagels op een natuurlijke manier weer schoon te krijgen, hebben wij een paar DIY-recepten voor je.

Azijn en citrusvruchten

Zelf nagellakremover maken is eigenlijk heel gemakkelijk. Dit recept werkt misschien niet zo snel als normale nagellakremover, maar het werkt wel. En je weet zeker dat je met deze remover natuurlijke ingrediënten gebruikt. Azijn breekt nagellak op natuurlijke wijze af en maakt het zo mogelijk om nagellak te verwijderen. Doe een kleine hoeveelheid azijn in een kom. Voeg sap van een citroen, limoen of sinaasappel toe en meng het. Druppel het mengsel op een watje en veeg vervolgens over je nagel.

Ontsmettingsalcohol

Alcohol is een natuurlijke stof en kan gebruikt worden om nagellak te verwijderen. Doe een beetje alcohol op een watje en wrijf over de gelakte nagel. Het kan iets langer duren dan normaal om de lak te verwijderen, maar het werkt net zo goed als normale remover.

Heet water

Een geweldige manier om nagellak te verwijderen is om het te verzachten. Verwarm water in een pan op het fornuis of in de magnetron tot het zo warm is dat je het nog kunt verdragen. Dompel je handen in het water en laat ze 15 minuten ‘weken’. Als de lak zacht is geworden, kun je het er afschrapen.

Opnieuw lakken

Een andere manier om oude nagellak te verwijderen, is om de nagels opnieuw te lakken. Lak jouw nagels met een duidelijke kleur en geef alle nagels een vette laag. Veeg de lak er na het aanbrengen meteen af. Laat het niet opdrogen. Op deze manier verwijder je ook de oude laag lak.

Bron: Brighthub

 

Advertisement

5 comments

 1. Hoi!

  Er zijn diverse onderzoeken geweest naar de chemische stoffen in nagellakremover.
  Zie ook: http://www.thedailygreen.com/living-green/natural

  Er is niet direct een conclusie verbonden aan de korte tijd dat je het gebruikt als nagellakremover, maar het bewijs dat het NIETS doet, is er ook niet.

  Bij bovenstaande link staat een heel verhaal over het 'toxic trio' en dat is vrij angstaanjagend. Dus dan zou een optie voor een natural make up remover beter zijn.

  Wat betreft alcohol: het kan, op termijn, de vingers uitdrogen, maar daarom moet je het ook gebruiken met een wattenstaafje alleen op de nagel. Als je het idee hebt dat jouw nagels er niet tegen kunnen, dan gebruik je één van de andere DIY's. Maar dat is met alles zo: als het één niet prettig is voor jouw specifieke huid/lichaam/oid, dan kies je ergens anders voor.
  Wat wel zo is: we zochten om natuurlijke manieren, zonder chemische stoffen, om nagellak te verwijderen. Alcohol is een natuurlijke stof. Vandaar 🙂

  Groetjes

 2. mijn nagels zijn helemaal mislukt gelakt…ik heb het geprobeerd en het lukt niet en de azijn helpt ook niet …maar wel een goede tip !
  Misschien lukt het bij andere mensen wel maar bij mij absoluut niet …sorry ????
  Misschien lag het dan ook aan mijn
  ”Kook”-kunsten, ik zal de volgende keer maar eens gewoon heel snel nagellakremover kopen ..ik dachte een potje te vinden maar toen ik die opende was die leeg …SHIT…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *