Ninjatip tegen voedselverspilling: zelf ananas planten met afvalbladeren

Zelf ananas planten. Foto: still uit youtube video
Zelf ananas planten. Foto: still uit youtube video
Zelf ananas planten vraagt wat geduld en aandacht. Maar een echte anti-voedselverspillingsninja draait voor deze tip zijn of haar hand niet om.

Zelf ananas planten

1. Snij de groene bovenkant van de ananas. Deze ga je opnieuw planten.
2. Haal al de resten van het gele ananasvlees weg, deze kunnen namelijk gaan rotten.
3. Haal de onderste bladeren van het groen weg. Je ziet dan de worteltjes van de plant.
4. Plant de ananasbladeren in een laag met potgrond.
5. Geef om de 3 dagen water.
6. Na 2 maanden sterven de oude bladeren af, en komen er (als het goed is) nieuwe bladeren op. Je hoeft dan niet zoveel water meer te geven.

In deze video wordt het hele proces eenvoudig uitgelegd:

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Advertisement

6 comments

  1. Hele leuke tip, alleen moet je, om een ananas te laten groeien een gemiddelde temperatuur hebben van boven de 20 graden. Dit betekend dus dat je dit in Nederland (als je bewust om wil gaan met verwarming) niet kan doen!

  2. wat een kul, dat wordt dus geen ananas. Dat wordt een ananas-plant, die een andere ananasplant nodig heeft om te bestuiven, vĂ³or hij kan bloeien en vrucht kan dragen. Afgezien van het feit dat de meeste kweek-ananassen F1 hybrides zijn en dus helemaal niet meer vruchtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *