Zo sjoemelen CO² cowboys met emissierechten regenwouden

De fraudemogelijkheden met het onzichtbare product emissierecht zijn eindeloos.

Het recht om CO2 uit te stoten, een emissierecht, kun je verhandelen. Er is een levende wereldwijde handel in emissierechten. The Atlantic beschrijft hoe er met emissierechten wordt gefraudeerd en hoe schadelijk dit voor het milieu is.

Emissierechten en de verhandelbaarheid van CO2-uitstoot is bedacht om het milieu te beschermen en het kappen van regenwouden te verhinderen. Door de fraudeuleuze vormen van emissiehandel gebeurt precies het tegenovergestelde. De oplichters verdienen miljoenen dollars en krijgen de beschikking over grote stukken regenwoud. In In artikelen op de site van The Atlantic en de nieuwsdienst Indian Country staan verschillende voorbeelden van ingewikkelde fraudes die vaak jaren duren en de fraudeurs heel veel geld opleveren.

Lees het hele artikel in The Atlantic

360, het beste uit de internationale pers.

Bron:

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Duitse vrouw weigert tegen betaling positieve recensies te schrijven

Malala vertelt Obama de drones juist meer geweld uitlokken

3D printer maakt speelgoed voor blinde kinderen

Advertisement

One comment

  1. Achterhaald verhaal over BTW-fraude in EU die niks met CO2-handel systeem te maken heeft. En Nilsen, waar het in het artikel over gaat, is inderdaad een 'unieke' carbon cowboy. De regels van REDD, het beschermen van tropisch regenwoud, maken dat soort praktijken onmogelijk. Zie @wildlifeworks voor succesvolle REDD projecten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *