Gezond afvallen zonder dieet

Gezond eten, gezond afvallen. CGPGrey.com
Gezond eten, gezond afvallen. CGPGrey.com
Overgewicht is een serieus probleem voor de gezondheid. Inmiddels heeft ongeveer 40% van de mensen matig of ernstig overgewicht (Bron: CBS). Maar hoe kom je ervan af? Diëten helpt niet of nauwelijks. De clou is namelijk om de rest van je leven gezond te blijven eten, zodat je op gewicht blijft. Een duurzame verandering van je eetpatroon is dus belangrijker dan snel kilo’s kwijtraken.

In ons Dossier Gezond Afvallen laten we verschillende experts aan het woord. Deze experts hebben het eigenlijk niet over afvallen. Ze vertellen je hoe je gezonder kunt eten. En als je dat gaat doen, dan zul je zien dat je ook een gezonder gewicht gaat bereiken.

Neem bijvoorbeeld de Belgische arts Kris Verburgh. Hij schreef de bestseller “De Voedselzandloper”. Volgens hem eten wij teveel koolhydraten, zoals suiker, brood, aardappelen en rijst. Ons huidige eetpatroon zorgt volgens Verburgh voor ziekten als hart en vaatziekten, diabetes, botontkalking en dementie. Als alternatief biedt hij de Voedselzandloper: een nieuwe “schijf van vijf” waarin niet alleen staat wat je wel moet eten, maar ook wat je niet of minder moet eten. Een bijkomend voordeel van eten volgens de Voedselzandloper: gewichtsverlies.

Lees hier meer over Kris Verburgh en de Voedselzandloper

Advertisement

One comment

  1. hoeveel slanke bejaarde mensen lopen in de bejaardehuis rond ? Bijna geen dus de meeste zijn mollig. Mollige mensen worden dus ouder dan slanken.
    Op de ic maken de mollige mens meer overlevingskansen als de slanke. Zelfs dikke mensen maken op de ic meer overlevings kansen als de slanken mens.
    100 jaar terug waren de mensen blij als ze mollig waren, want dat werd gezien als gezond.
    En vergeet niet ,,,,, Ons DNA lijkt het meeste op die van een varken en die is mollig ook op zijn gezondst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *