Kijktip Tegenlicht: De opmerkelijke relatie tussen Shell, Iran en Den Haag

Tegenlicht Shell. Foto: Tegenlicht
Tegenlicht Shell. Foto: Tegenlicht
Op het internet is gigantisch veel informatie te vinden. Niet alleen over burgers. Ook wat grote bedrijven doen is steeds beter te traceren. Tegenlicht keert “Big Data” in het voordeel van burgers, en onderzoekt energiegigant Shell. Aan de hand van een berichtje over een miljardenschuld die Shell zou hebben uitstaan bij het Iraanse regime gaat Tegenlicht op zoek en daalt af in een zee van digitale infomatie. Ook onderzoekt het journalistieke programma of en hoe Den Haag “delfstoffendiplomatie” voert voor ‘onze’ Koninklijke Shell.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Kijktip Tegenlicht: Generatie Flex herondekt oude waarden in de crisis
Zo bouw je een superschool in 10 stappen

Advertisement

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *