Argentijns stadje verzet zich tegen komst Monsanto

Verzet tegen Monsanto. Foto: wikimedia commons
Verzet tegen Monsanto. Foto: wikimedia commons
Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Monsanto bouwt in het Argentijnse Malvinas Argentinas een van zijn grootste fabrieken voor ggo-maïszaaigoed. Het stadje verzet zich daar fors tegen. Dat meldt de Belgische krant De Morgen.

De inwoners bezetten de bouwlocatie voor de nieuwe fabriek. Volgens De Morgen zijn de bezetters vooral vrouwen: “Ze weigeren zichzelf milieuactivisten te noemen. In Malvinas Argentinas kent iedereen wel iemand met ademhalingsproblemen of allergieën. Die doen zich voor wanneer de landbouwvelden van Córdoba, een van de grootste producenten van transgene soja in het land, met Roundup worden besproeid, een glyfosaat-herbicide van Monsanto.”

De bewoners van het stadje ondergingen de problemen lijdzaam, maar de bouw van een nieuwe fabriek was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Lees het hele artikel in De Morgen

Lees ook
Kijktip: De (duistere) wereld volgens Monsanto
44 procent Europeanen heeft glyfosaat (landbouwgif) in urine
Wetenschappers: “Grote twijfels over veiligheid GM voedsel’

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *