22 positieve gewoontes van gelukkige mensen

Foto: Nosha, Flickr
Foto: Nosha, Flickr

Veel mensen wachten heel hun leven totdat ze gelukkig zullen zijn. Je denkt misschien ‘als ik meer geld zou hebben…’ of ‘als ik meer gewicht zou verliezen…’ (vul zelf maar wat in na ‘als ik…’), ‘…dan zal ik gelukkig zijn’.

Hier is een geheimpje: je kunt nu al gelukkig zijn! Het is niet altijd gemakkelijk maar je kunt ervoor kiezen om gelukkig te zijn. En gedurende het merendeel van de omstandigheden is er niemand die jou daarvan kan weerhouden behalve jijzelf. De waarheid is, dat geluk niet komt van rijkdom, de perfecte looks of zelfs van het hebben van een perfecte relatie. Gelukkig zijn komt van binnenuit! Dat is waarom je, als je echt gelukkig wilt zijn, eerst aan jezelf moet werken.

Wat is het geheim om gelukkig te zijn? Je kunt leren hoe het moet, net zoals je iedere andere vaardigheid kunt aanleren. Degenen die gelukkig zijn lijken een aantal gewoonten te hebben waardoor er rust in hun leven is: als je leert hoe je deze positieve gewoontes kunt toepassen in je eigen leven dan is er een grote kans dat ook jij gelukkig zult zijn.

Dit artikel gaat over 22 positieve gewoontes, samengesteld om meer geluk in je leven te ervaren:

1. Het loslaten van wrok
Vergeven en vergeten is nodig voor je eigen geluk. Zolang je blijft vasthouden aan haat, angst, pijn en andere negatieve emoties staat dit je eigen geluk in de weg. Het loslaten van wrok bevrijdt je van negativiteit, waardoor meer positieve emoties deze ruimte kunnen invullen.

2. Behandel iedereen met vriendelijkheid
Vriendelijkheid is niet alleen besmettelijk, het is ook bewezen dat dit je gelukkiger maakt. Wanneer je aardig bent voor anderen produceren je hersenen feel good-hormonen en neurotransmitters zoals serotonine.

[adrotate banner=”25″]

3. Zie je problemen als uitdagingen
Verander je interne dialoog zodat iedere keer dat je een ‘probleem’ hebt, je dit zult zien als een uitdaging of een nieuwe kans om je leven te verbeteren. Verban het woord ‘probleem’ in zijn geheel uit je gedachten.

4. Uit je dankbaarheid voor dat wat je wél hebt
Mensen die dankbaar zijn voor datgene wat ze hebben, kunnen beter het hoofd bieden aan stress, hebben meer positieve emoties en zijn beter in het behalen van hun doelen. De beste manier om de positieve kracht van dankbaarheid te benutten, is om een dankbaarheidsdagboek of –lijst bij te houden. Hierin kun je precies bijhouden waarvoor je elke dag dankbaar bent. Dit is gelinkt aan een vrolijker stemming, een groter optimisme en zelfs een betere fysieke gezondheid.

5. Heb grote dromen
Ga je gang en heb grote dromen! Hierdoor is het waarschijnlijker dat je je doelen zult bereiken. In plaats van jezelf te beperken door geen grote doelen na te jagen is het zo dat wanneer je grote dromen hebt en je jezelf openstelt voor een optimistischer toestand je de kracht bezit werkelijk alles te kunnen bereiken wat je wenst.

Benieuwd naar de andere 17 positieve gewoontes? Je vindt ze op ahealthylife.nl

Bron: Mercola

Juglen Zwaan (1982) is orthomoleculair geneeskundige en geeft lezingen en trainingen over de relatie tussen voeding en gezondheid. Wil je een lezing bijwonen? Kijk dan op www.weekendagenda.com voor de aankomende lezingen. Ook is hij regelmatig te gast bij GezondheidsNieuwsRadio om vragen van luisteraars over voeding te beantwoorden

Leestip van Bol.com:

[bol_bestsellers limit=”2″ block_id=”bol__bestsellers” cat_id=”6260″ name=”Gelukkige mensen” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 

Advertisement

21 comments

 1. 1 Het loslaten van wrok, daar is niet zoveel mis mee al is wrok een zeer menselijk gevoel waar je zomaar niet aan voorbij kunt gaan.
  2. Behandel iedereen met vriendelijkheid mee eens, maar kan niet altijd helaas
  3. Zie je problemen als uitdagingen nogal onbruikbaar als je echt in de shit zit, bv als je heel erg ziek bent
  4. Uit je dankbaarheid voor dat wat je wél hebt. Dat is me christelijk
  5. Heb grote dromen . een wijs mens zou zeggen: de wandeling is belangrijker dan het doel.
  6. Maak je niet druk om kleine dingen Jawel hoor, soms (heel vaak) staan kleine dingen voor heel grote. Als ik bv geen gratis koffie aangeboden krijg weet ik direct dat de organisatie niet deugd !
  7. Praat aardig over anderen Niets zo saai als dat, nee praat de ergernissen die je hebt over een ander van je af, dat lucht op. Kun je tegen die persoon gewoon aardig blijven doen
  8. Voorkom dat je je excuses moet gaan maken Echt niet, soms loopt de spanning hoog op en ga je wel eens een grens over. Als je niet bang bent om van je fouten te leren bied je zonder schaamtegevoelens je excuses aan en leer je van je fouten
  9. Leef in het nu: Zonder geschiedenis weet je niet wie je bent, geen idee waar je vandaan komt, zonder kennis van geschiedenis (van anderen) kun je ook geen begrip voor ze opbrengen, simpelweg omdat je niets weet.
  10. Word iedere morgen op dezelfde tijd wakker Lijkt me wat saai
  11. Vergelijk jezelf niet met anderen Je leven is niet uniek, je maakt deel uit van het grote geheel, natuurlijk moet je ergens bij de anderen horen.
  12. Omring jezelf met positieve mensen Tja dan kan je depressieve vriend het wel vergeten
  13. Realiseer je dat je niet andermans toestemming nodig hebt grote onzin, je hebt in je leven constant de toestemming/instemming van anderen nodig.
  14. Neem de tijd om te luisteren nou vooruit dan maar
  15. Koester sociale relaties. Of niet, je familie en vrienden kunnen ook niet leuk zijn….
  16. Mediteer Van mediteren heb ik geen verstand
  17. Eet gezond . Dat is prima, maar ondertussen leiden er onder druk van dat je gezond moet eten heel mensen aan voedsel neurose. Ik zou zeggen: geniet van lekker eten !
  18. Ga sporten Ja, als je er toe in staat bent is dat niet verkeerd, maar lees ook eens Lichamelijke oefening van Midas dekkers
  19. Zorg voor een opgeruimde omgeving Het gaat steeds meer op ikea lijken hier
  20. Wees eerlijk Nee hoor, goed liegen is van het grootste belang anders worden we allemaal helemaal gek van elkaar: Hoe gaat het met je ? Oh goed hoor. Gelukkig is dat het meest gegeven antwoordt. Vaak niet waar, sociaal wel gewenst !
  21. Zorg voor persoonlijke controle En dan controle dwang oplopen , haha ,go with the flow is ook niet verkeerd.
  22. Accepteer datgene dat je niet kunt veranderen: Of niet, vechten tegen onrecht , ook al is
  het hopeloos, doet recht aan je menselijke waardigheid
  Goede slaap: Fijn voor iedereen die het kan
  Dierlijke omega 3-vetten: Hier wordt een stelling in genomen die ik niet kan bewijzen nog ontkennen
  Regelmatige blootstelling aan de zon: In nederland ?
  Emotional Freedom Technique (EFT): Tja , een simpele techniek voor vaak complexe problemen, daar geloof ik niet in

  1. Jij bekijkt het een beetje negatief!!!!!Ben je erg ziek? Er klinkt een beetje droeve ondertoon.
   Pluk de dag en probeer van alles te genieten wat op je pad komt. Lukt dat niet ga dan eens lekker door de natuur wandelen en je zult zien dat je toch änders"thuiskomt. Opgefrist.
   Ga overal niet te diep op in maar volg je eigen koers. Toy toy.

   1. Ik vond deze reactie anders echt schitterend … realistisch en niet zweverig. Jouw vraagstelling Elly, of Chris erg ziek is, vind ik heel erg cru. Het is niet omdat iemand nuchter in het leven staat, dat die daarom ziek is. Chris lijkt me anders heel stabiel … Wij zouden aan jou kunnen vragen, gezien je "zweverige" kijk op het leven, of je misschien "gebruikt" ? … Laat ieder zijn eigen koers toch varen op z'n eigen manier, dat maakt PAS gelukkig !

 2. waarom al die negatieviteit. doe er iest mee als je het begrijpt en zo niet lekker doorgaan met je eigen leven te leven ! weerstand , die ik hieruit op maak, zegt een hoop over de persoon ! door de dinegn bij een ander neer te leggen heb je wellicht iets te weing zelf refelctie en dna begrijp ik die reactie !

 3. Gezond eten, gelukkig leven. Het lijken wel bezweringen die ons moeten hoeden voor de dood. Kort geleden was voldoende eten voldoende en overleven ieders eerste prioriteit . ( en dat is het nog voor miljarden aardbewoners) Ik ben niet sceptisch, nog ongelukkig, ik wens alleen dat we elkaar niet uit het oog verliezen, al dat streven naar geluk staat de onderlinge solidariteit nog al in de weg, voor als u begrijpt wat ik bedoel. En een ieder mag doen wat ie wil , als je maar begrijpt dat je er maar heel kort bent, en dat je in dat korte leven recht moet trachten doen aan je persoonlijke waardigheid. Dan wordt niemand tekort gedaan, jij niet en een ander niet. Zo kun je in het bewust zijn van je volle geweten gerust genieten van de zon en dankbaar zijn voor haar warmte, die als enig nog gratis schijnt te zijn

  1. Beste Chris, je hebt een "gezonde" kijk op de dingen des leven. Niks mis mee om het van beide kanten te zien. Dat houdt een mens in balans. Ik ervaar jouw betoog dan ook niet als negatief. Het is eerder een gezonde aanvulling op en het klinkt voor mij als superfood voor de menselijke geest.

   1. ik vind ook die regeltjes te algemeen, vrijblijvend en zeker niet zaligmakend. daarom: heel goed deze relativiteit, Chris. Je wordt anders een soort Barbie van binnen. Blijf vooral jezelf en maak er wat van.

    1. Beste mensen, alles begint toch met het voelen en contact maken met je lichaam ?!
     Je kan zoveel regeltjes verzinnen, die vergeet je toch weer snel.
     Het lichaam geeft heel precies aan wat het wil of niet, kijk maar naar je reacties op gebeurtenissen, vragen, antwoorden die je geeft, etc.
     Daar begint het avontuur, daar begint, als het goed is, een ontspannen toestand.

 4. Pingback: Geluk | ieniemienieblogmuis
 5. Pingback: Tien positieve gewoontes van gelukkige mensen | Simone Kuiter helpt jou je zelfliefde te vergroten: gesprekspartner, coach en adviseur
 6. Als je tevreden kunt zijn met het leven dat je hebt, met de persoon die je bent en de omstandigheden waarin je verkeert -en dat kan helaas niet iedereen- dan heb je al een groot geluk te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *