Amerikaanse Subway broodjes bevatten zelfde gifstof als yogamatten

Azodicarbonamide in subway broodjes. Foto: James, Flickr
Azodicarbonamide in subway broodjes. Foto: James, Flickr
In Amerikaanse broodjes zit geen Chinees mensenhaar, maar een chemische stof uit de plasticindustrie.

Subway staat bekend als een relatief gezonde Amerikaanse restaurantketen. Subway, ook in Nederland actief, verkoopt broodjes met kaas, vleeswaren en salade. In de broodjes van Subway zit een stof die niet zo gezond is, zo is onlangs bekend geworden. De subs bevatten een broodverbeteraar met de naam azodicarbonamide (E927). Dezelfde chemische stof is te vinden in yogamatten en schoenzolen. Azodicarbonamide wordt in de plasticindustrie gebruikt om kunststoffen elastischer te maken.

Dat Subway bereid is om azodicarbonamide voortaan uit de broodjes weg te laten, is te danken aan een actie van weblogger Vani Hari van FoodBabe.com. Hari is een petitie begonnen met het verzoek aan Subway om de chemische stof niet meer in brood te gebruiken. Meer dan 60.000 mensen hebben de petitie ondertekend.

Subway heeft meer dan 40.000 restaurants in 105 landen. Azodicarbonamide wordt alleen in de Amerikaanse broodjes gebruikt. In Europa, Azië en Australië wordt de chemische stof, die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie astma en allergieën kan veroorzaken, niet door Subway gebruikt.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

3D printer maakt ledematen voor kinderen Zuid-Soedan

Paus Franciscus moet Rooms-Katholieke Kerk hervormen

Gezond eten is goedkoper dan de meeste mensen denken

Advertisement

One comment

  1. Wat was en is er mis met de gewone Nederlandse zachte bol met kaas of ham of een broodeje ei. Nee het moet tegenwoordig allemaal luxe en dus nodeloos duur zelfs bij tankstations kun je bijna geen normaal zacht bolletje met kaas meer kopen alleen nog maar Dely France en luxe stokbroodjes met allerlei luxe beleg en sausjes waar ik weet niet wat voor schadelijke E stoffen in zitten. Het wordt je opgedrongen. Ik neem tegenwoordig weer gewoon brood met gezond beleg van huis mee is nog goedkoper ook!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *