Studenten ontwerpen stijlvol passief-huis

Stijlvol Zweeds passief-huis. Foto: plataformaarquitectura
Stijlvol Zweeds passief-huis. Foto: plataformaarquitectura

Dit passief-huis is ontworpen door studenten van de Chalmers University of Technology. Het huis is niet alleen ecologisch maar ook sociaal verantwoord.  Het is namelijk een huis voor twee studenten met kleine eigen ruimte, en een grote gezamenlijke ruimte, om sociaal isolement tegen te gaan. Het is ontworpen met het idee dat een gezamenlijk huis twee keer zoveel  gezamenlijke ruimte moet hebben dan normaal het geval is.

De oppervlakte van het huis is zo’n 60 vierkante meter. Het uiteindelijke woonoppervlak is een rondje, waarbij in het midden een strook met twee kleine kamertjes en een badkamer zit als privé ruimte. De rest van het huis is gezamenlijke ruimte, met aan de ene kant een ruime woonkamer, en aan de andere kant een keuken. Verder is er buiten aan beide kanten nog een ruim overdekt terras.

Veel gezamenlijke ruimte, weinig privé ruimte. Foto:plataformaarquitectura
Veel gezamenlijke ruimte, weinig privé ruimte. Foto:plataformaarquitectura

Het huis krijgt zijn energie van de zon. Het dak is namelijk gemaakt van een waterdicht polycarbonaatmembraan met zonnecellen. Het project heeft in 2013 de derde plek in de Chinese Solar Decathlon veroverd vanwege voortreffelijke technologie en het efficiënt gebruiken van hulpbronnen.

Bron: Inhabitat

Lees ook
Stijlvol huis op palen met minimale voetafdruk
[adrotate group=”2″]
Studenten ontwerpen draagbaar huis dat ook nog eens stijlvol en duurzaam is

Advertisement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *