Kijktip: Gif op planten uit tuincentrum schadelijk voor bijen

Bijen op een bloem. Foto: Jack Wolf, Flickr
Bijen op een bloem. Foto: Jack Wolf, Flickr
Lavendelplanten, klokjesbloem of de sneeuwbal. Allemaal prachtig bloeiende tuinplanten en zeer aantrekkelijk voor bijen en hommels. De tuinder is blij met zijn bloeiende tuin en bijen vinden veel stuifmeel op de bloeiende planten. Een win- winsituatie.
Veel mensen doen graag hun best voor de bijen en vlinders in de tuin. Ze zetten de tuin vol met bloeiende planten en hopen zo een steentje te kunnen bijdragen tegen de toenemende bijensterfte. Helaas blijken de meeste planten niet zo bij-vriendelijk. Veel van de planten die te koop zijn bij het tuincentrum zitten boordevol pesticiden, blijkt uit onderzoek van Greenpeace.

Greenpeace liet 69 planten onderzoeken op 400 verschillende soorten pesticiden en de resultaten zijn schokkend. Slechts één monster bevatte geen enkel bestrijdingsmiddel; op alle andere monsters trof Greenpeace schadelijke bestrijdingsmiddelen aan. Ook zijn pesticiden gevonden die in Nederland verboden zijn.

TROS Radar besteedde in de uitzending van deze week aandacht aan het probleem:

Lees hier meer over het onderzoek van Greenpeace en de RADAR uitzending.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Zo red je bijen en hommels van massale sterfte: 6 tips
De Skyhive brengt bijen terug in de stad

Advertisement

2 comments

  1. Pingback: Kijktip: Gif op planten uit tuincentrum schadelijk voor bijen | Nieuwe Aarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *