Wubbo Ockels laatste woorden zijn oproep om Ruimteschip Aarde te redden

Wubbo Ockels spreekt op Springtij 2013. Foto: webted, Flickr
Wubbo Ockels spreekt op Springtij 2013. Foto: webted, Flickr
Wubbo Ockels heeft kort voor zijn dood nog een laatste brief geschreven waarin hij mensen oproept “een ander pad” te kiezen. “Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons”, schrijft hij in een document dat het AD heeft gepubliceerd, aldus de NOS.

“Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!!”, schrijft Ockels. Volgens hem heeft de industriële revolutie de mensheid in een ongewenste situatie gebracht. Hij zegt dat de natuur kapotgemaakt wordt en roept mensen op hun leven te veranderen.

“We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde”, schrijft Ockels verder. Hij vindt dat mensen moeten geloven in de mensheid, wat hij een andere manier van denken noemt. “Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent.”

Lees het hele artikel op NOS.nl. Het hele interview met Ockels is te lezen in het AD (betaald).

Advertisement

11 comments

  1. Pingback: Wubbo Ockels laatste woorden zijn oproep om Ruimteschip Aarde te redden | Nieuwe Aarde
  2. Een zeer betrokken man, met een groot inzicht en kennis, wat een verlies. Mijn condoleance aan de familie en naaste vrienden van Wubbo Ockels. Laten we luisteren en herhalen wat hij heeft gezegd en ons best doen met onze mogelijkheden om een waardig bemanningslid te zijn van de Aarde.

    MJ

  3. De heer Wubbo Ockels een aantal keren in werksituaties ont-moet. Een vriendelijke en betrokken man met veel kennis van zaken. Ontzettend jammer dat hij nu al afscheid heeft moeten nemen van het leven. Laten we het als zijn erfenis zien, zijn gedachtegoed goed te beschermen en beter voor zijn en onze aarde te zorgen. We hebben per slot van rekening maar 1 aarde en zonder deze moeder aarde zijn we verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *