Verpakkingsloze supermarkt haalt binnen 1 dag 20.000 euro op

Verpakkingsvrije winkel. Foto: Rp-online
Verpakkingsloze supermarkt.
Foto: Rp-online

Een verpakkingsloze supermarkt in Berlijn heeft binnen 1 dag 20.000 euro opgehaald met een crowdfunding campagne. Het Berlijnse bedrijf ‘Original Unverpackt’ kan hierdoor deze zomer haar eerst winkel gaan openen.

De initiatiefneemsters Sara Wolf en Milena Glimbovski zijn sprakeloos en blij met zoveel positieve aandacht. “We hebben de champagne al laten knallen vanavond,” schrijven ze op een hun Facebookpagina. “We zijn er helemaal verbijsterd van en wachten nu met spanning af wanneer we ons gestreefde doel van 45.000 euro zullen halen.”

Het idee voor een verpakkingsloze supermarkt werd zeer positief ontvangen bij het Duitse publiek. Op de Facebookpagina van het bedrijf schreef een toekomstige klant: “Ik vind dit echt een superidee. Mensen zullen hierdoor veel bewuster gaan kopen, aangezien je niet zo alles in je winkelwagentje kan smijten. Daarnaast bespaart het ontzettend veel afval.” Vooral de onnodige verpakkingen zijn een grote frustratie bij veel consumenten. Een andere klant schreef: “Ik erger me elke keer weer aan komkommers die in plastic verpakt zitten en ik vind het vreselijk om te zien dat paprika’s en bananen altijd in plastic zakjes worden meegenomen.”

Verpakkingsloze supermarkten zijn een steeds populairder wordend concept. In het najaar startte de crowdfunding voor de eerste Nederlandse verpakkingsvrije supermarkt. In december werd bekend dat deze zal worden gevestigd in Utrecht.

[adrotate banner=”39″]

Bron: RP-online

Lees ook
Tip: zo haal je boodschappen zonder plastic verpakking
[adrotate group=”1″]
Duitsers openen eerste verpakkingsvrije winkel zonder plastic in 2014

Leestip van Bol.com:

[bol_bestsellers limit=”2″ block_id=”bol__bestsellers” cat_id=”11837″ name=”unverpackt” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertisement

12 comments

  1. Tsja …. in het filmpje zie je alleen wat fruit en gedroogde groentes liggen in dat winkeltje. Mensen kunnen zich aan verpakkingen ergeren maar ze zullen zich, in het practische Nederland, VEEL meer ergeren aan het feit dat je daarna nog een andere (wel een) supermarkt in moet om de rest van de spullen te halen. Of gaan de dames ook melk bij de boer afnemen, en meel bij de bakker etc etc … terug naar de jaren 20. Succes, maar dit initiatief is een kort leven beschoren.

    1. Je doet je naam wel eer aan. Het plaatje is een ‘artist impression’, zoals dat heet. En ja, losse melk en zelf je flessen meenemen, en meel kunnen best zonder verpakking gekocht worden. Er zijn mensen, die het meel toch in een of andere voorraaddoos doen en de verpakking dan weggooien. Denk in oplossingen!

  2. Geweldig idee. Scheelt in verpakkingsmateriaal en minder volle vuilnisbakken en minder milieubelasting. We zijn al begonnen met het reduceren van verpakkingsmateriaal door zoveel mogelijk onverpakt te kopen.ipv 1 keer per week gaat de vuilcontainer maar 1 keer per 4 weken naar buiten en dan maar 1/2 vol. Ik hoop dat er snel eentje in nl komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *