Bananen bewaartip. Foto: still uit youtube video

Met deze eenvoudige supertip blijven bananen dagen langer goed

Met deze simpele tip houdt je bananen langer vers. Omhul de bovenkant van een tros bananen met een boterhamzakje of een ander (natuurlijk het liefst plasticvrij) materiaal. De luchtdichte afsluiting zorgt ervoor dat je bananen dagen langer goed blijven. Overigens worden trossen bananen in sommige winkels al met een plastic omhulsel op de bovenkant geleverd. In dat geval kun je het plastic gewoon laten zitten.

Tips tegen voedselverspilling

Er zijn nog veel meer slimme manieren om voedsel langer goed te houden. Zo kun je in een handomdraai sla weken langer bewaren met deze supertip. En met deze oma’s tip hoef je nooit meer verrote uien weg te gooien. Je bewaart uien gewoon op een, eh, bijzondere manier. En als je oud brood over hebt: hier vind je vier manieren om oud brood smakelijk te verwerken.

Het is hard nodig dat we iets tegen voedselverspilling doen. De gemiddelde Nederlander gooit per jaar 47 kg aan goed voedsel weg. Gelukkig is er nog zoveel meer dat je tegen voedselverspilling kunt doen. In ons Dossier Voedselverspilling vind je goede tips.

Video legt uit hoe je bananen goed houdt

In deze video wordt simpel uitgelegd hoe je de truc met bananen uitvoert. Mocht je geen Duits verstaan, dan bieden de beelden toch genoeg duidelijkheid om deze tip zelf toe te passen:

Bron: Joop

[adrotate banner=”39″]

Lees ook
[adrotate group=”1″]

Leestip van Bol.com:

[bol_bestsellers limit=”2″ block_id=”bol__bestsellers” cat_id=”11838″ name=”Bananenartikel” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertisement

23 comments

 1. Pingback: Met deze eenvoudig supertip blijven bananen dagen langer goed | Nieuwe Aarde
 2. Nou,…..tis onzin hoor, ik heb het geprobeerd, en er is geen verschil in het rijpingsproces waarneembaar, niet beter niet slechte
  Broodje aap (en dus lust wel bananen)

  1. Door die koppen van de bananen te verpakken zullen die bananen niet langer houdbaar blijven. Ik leg ze in de ijskast. Wij eten elke morgen een banaan, en dus koop ik er minstens 14 stuks. Ik probeer er dan eetbare en iets
   groenere te kopen. Die zijn dan alweer enkele dagen langer te bewaren. De rijpe leg ik in de ijskast, en ik neem er elke avond 2 uit zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Een ijskoude banaan smaakt niet.
   Vroeger had ik ook dat probleem, want ik dacht dat bananen niet tegen de koude konden. Toen een vriendin mij die tip gaf moest ik vaststellen dat dat inderdaad zo was. Dus minder rotte bananen!!!!

 3. Mijn geheim wat wel werkt: bananen ophangen.
  Ik heb een standaard voor waxinelichtjes gebruikt met daaraan haken en zo lang ik drukplekken voorkom, blijven mn bananen super goed, vaak zeker een week. (Niet in de zon zetten natuurlijk).

 4. Pingback: hetkanWel bereikt 1 miljoen progressive spenders in 2014 dankzij crowdfunding | greenfab.nl
 5. Klink als een goed idee.
  Je kunt ook een Bluapple in je fruitschaal leggen. Dat verrast de werking van de degeneratie van fruit d.m.v. Een gas dat wordt afgegeven door korreltjes.
  Ik heb een fruitschalencontest gehouden. De bananen waren daarbij leiddraad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *