Directeur Greenpeace forenst met vliegtuig naar zijn werk

Pascal Husting, campagne-directeur van Greenpeace International. Foto: Romain Casta, Flickr
Pascal Husting, campagne-directeur van Greenpeace International. Foto: Romain Casta, Flickr

Campagne-directeur Pascal Husting van Greenpeace International blijkt al 2 jaar lang met het vliegtuig vanuit Luxemburg naar zijn kantoor in Amsterdam te pendelen. Per retourtje zorgt hij zo voor zo’n 140 kilo CO2-uitstoot. Dat meldt het AD.

Husting wil niet verhuizen omdat hij een jong gezin heeft en al twee keer verhuisd is in 2 jaar tijd.

‘Het is geen luxe dat hij vliegt’, zei Greenpeace-woordvoerder Mike Townsley tegen het AD. ‘Pascal werkt hard. Hij staat op dinsdag om half 5 op, zodat hij om 8 uur op kantoor in Amsterdam kan zijn. En dan vliegt hij donderdagavond pas terug. Met de trein zou een retourtje 12 uur duren.’

Volgens Husting kan hij ook niet met de auto, omdat zijn vrouw de auto nodig heeft. Vanwege alle commotie heeft Husting toch beloofd voortaan met de trein te gaan.

Lees het hele artikel op AD.nl

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Eerste Noordpoololie komt Rotterdam binnen, Greenpeace voert actie

Advertisement

8 comments

  1. Ik vind: Je moet wonen waar je werkt (of anders). Wonen werken en leven in één omgeving versterkt de maatschappelijke samenhang en verbondenheid van alle elementen in je leven en je omgeving. Daarnaast leid het ergens anders werken tot verspilling van tijd, brandstof en geld. “So what?”, zegt u, “het is onderdeel van ons economisch model”? Verspilling is niet slechts een negatieve post op de economische balans, verspilling is een stap maken dichterbij de dood.

    Toegepast op deze situatie: nee, natuurlijk moet een Greenpeace medewerker niet forensen, en zeker niet met het vliegtuig. Verhuis, of als je dat niet wilt, zoek een andere baan in Luxemburg. Of probeer je werk daar te doen.
    Een hooggeplaats Greenpeace visionair zou moeten beseffen dat vliegen een vorm van bewegen is die op lange termijn niet kan worden gerechtvaardigd (qua brandstofverbruik)

  2. Ik vind het altijd zo interessant om te zien hoe deze organisaties de wereld willen vertellen hoe ze leven moeten, maar zelf intern altijd 1000 excuses hebben om het zelf niet zo te hoeven doen. 12 uur retourtje…. Van Amsterdam naar Luxemburg is bepaald geen 6 uur met de trein, dat is dikke kul – en bovendien – dat zou zes uur reistijd kunnen zijn. Ik heb jaren met de trein geforenst en gebruikte (en werd er voor betaald) de reistijd altijd als werktijd. Prima moment om stukken te lezen, reacties en vergaderingen voor te bereiden en mails te schrijven.. Je moet het wel willen he:)

  3. Pingback: Directeur Greenpeace forenst met vliegtuig naar zijn werk | Nieuwe Aarde
  4. Practice what you preach ! De directeur van Greenpeace die voor zijn werk wekelijks heen en weer vliegt ?! Lekker representatief voor deze organisatie. Daarbij komt het uitermate hoge salaris van de man. Greenpeace, dit is volledig dissonant met jullie visie. Doe er wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *