Elektrisch rijden populair, ook met minder belastingvoordeel

In januari en februari van dit jaar leek de groei van elektrische auto’s te stagneren doordat het belastingvoordeel minder werd. Recente groeicijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland laten echter zien dat de groei van elektrisch rijden doorzet, ook nu het belastingvoordeel voor kopers van elektrische auto’s lager is.

In het eerste half jaar steeg het aantal elektrische personenauto’s tot 32223, een toename van 31% sinds het moment van het verlagen van het belastingvoordeel op 31 december 2013.

Elektrisch rijden groeit sneller dan gehoopt

De overheid loopt met de huidige resultaten ruim voor op de gewenste streefaantallen uit het plan van aanpak ‘Elektrisch rijden in versnelling’. Het doel was om in 2015 15.000 tot 20.000 elektrische voertuigen met 3 of meer wielen op de weg te hebben. Het zijn er al 38881.

Het volgende doel is 200.000 geregistreerde elektrische voertuigen in 2020. Dat klinkt wellicht ambitieus maar met het huidige groeitempo moet dit haalbaar zijn. De organisatie Natuur & Milieu rept in zijn nieuwssbrief daarom al van de doorbraak van elektrisch rijden.

Best verkochte elektrische auto’s

De best verkochte elektrische modellen zijn de Tesla Model S en de Nissan Leaf.

Groeicurve elektrische voertuigen tm juni 2014
Groeicurve elektrische voertuigen tm juni 2014

Advertisement

3 comments

  1. Pingback: Elektrisch rijden populair, ook met minder belastingvoordeel | Nieuwe Aarde
  2. Zolang de stroom nog steeds van zwaar verontreinigde kolencentrales komt is electrisch rijden nie schoon. Wel qua uitstoot maar niet qua productie. Verder is en blijft de acciradius te beperkt, max. 200 km en dan weer uren aan de laadpaal als die beschikbaar is. Als iedereen electrisch gaat rijden hoe duur denkt u dat de stroom dan wordt per kw. De roverheid heeft altijd geld te kort. De toekomst is aan waterstofauto, s, grote acciradius, min. 400 km en schoon en via de huidige pompstations te tanken na aanpassingen. Dus de infrastructuur is er al. Nog beter zal zijn vrije en onbeperkte energie maar dat wordt nog steeds tegen gehouden door de elite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *